החוואים מהשומרון עדיין במעצר: "תיק חלש שסופו לקרוס": מעצרם של שני החוואים מהשומרון שנעצרו לאחר שיצאו להשיב את העדר שנגנב מהם והותקפו בידי עשרות פורעים ערבים הוארך. עורכי דינם מארגון חוננו: "מדובר בתיק חלש שסופו לקרוס. תוך זמן קצר התמונה תתבהר והם ישוחררו מן המעצר". ראש מועצת שומרון יוסי דגן קורא: "המעצר הזה הוא טעות, לשחרר אותם באופן מיידי".
זלנסקי מאשים: המדינות שחוסמות חרם על רוסיה
נשיא אוקראינה תוקף את גרמניה והונגריה ומאשים אותן במניעת אמברגו על מכירת אנרגיה של רוסיה: "זה כבר לא עניין של עסקים וכסף". זלנסקי המשיך בקריאה לספק למדינתו עוד תחמושת: "אנחנו צריכים את זה מוקדם יותר"
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי מאשים כמה ממדינות אירופה בחסימת המאמצים ליצירת חרם נפט על רוסיה, אותו הוא מנסה לקדם בעקבות המלחמה.
בראיון ל-BBC, ציין הנשיא זלנסקי את גרמניה והונגריה, והאשים אותן בחסימת המאמצים לאמברגו על מכירות האנרגיה, שמהן רוסיה עומדת להרוויח עד 326 מיליארד דולר השנה.
זה מצטרף לתסכול הגובר בקרב הנהגת אוקראינה מול גרמניה, שתמכה בכמה סנקציות נגד רוסיה, אך עד כה התנגדה לקריאות לתמוך בפעולה קשוחה יותר במכירות הנפט.
"חלק מהחברים והשותפים שלנו מבינים שזה זמן אחר עכשיו, שזה כבר לא עניין של עסקים וכסף", אמר זלנסקי מחדר המצב שלו בקייב. "שזה עניין של הישרדות", אמר.
הנשיא גם חזר על הקריאות לאספקת נשק נוסף לאוקראינה, ואמר כי הם לא מקבלים אספקה מהירה מספיק כדי להדוף את המתקפה הרוסית.
"ארצות הברית, בריטניה, כמה מדינות אירופאיות - הם מנסים לעזור ועוזרים", אמר. "אבל עדיין אנחנו צריכים את זה מוקדם יותר, מוקדם יותר ומהר יותר. מילת המפתח היא עכשיו".
