גילי כהן: חשיפה במהדורת כאן חדשות: ראש השב"כ דוד זיני הקפיא את כל המינויים בארגון. זיני, כך לפי מקורות, בוחן מחדש את מנגנון המינויים בשירות הביטחון הכללי. ביום שישי חשפנו כי זה חצי שנה אין מינוי קבע לתפקיד של ראש חטיבת עזה בשב"כ - אחד מתפקידי המפתח בארגון. מסתבר שזהו לא התפקיד היחידי שלא מאויש בדרך קבע. משירות הביטחון הכללי לא התייחסו לידיעה.
איתמר בן גביר מקים לשכה בסמוך לשער שכם
חבר הכנסת איתמר בן גביר הודיע על הקמת לשכה פרלמנטרית בכיכר צה"ל וזאת בתגובה לצעד החריג שנקט ראש הממשלה שאסר על עלייתו להר הבית ולשער שכם
לאחר שראש הממשלה נפתלי בנט והשר לביטחון פנים עמר בר לב מנעו את כניסתו היום (רביעי) לשער שכם, חבר הכנסת איתמר בן גביר צפוי להקים לשכה פרלמנטרית בסמוך לשכונה הבוערת.
בן גביר הודיע שיישאר הלילה בכיכר צהל ויקים לשכה זמנית במקום וזאת במחאה על האיסור של ראש הממשלה בנט לאפשר לו להיכנס לשער שכם.
גם בשעה זו חבר הכנסת בן גביר מנסה לעשות את דרכו דרך שער שכם, שהוא דורש מהשוטרים שמונעים את כניסתו להציג בפניו צו האסור זאת, ״עד לרגע זה ח"כ בן גביר לא קיבל אפילו צו מדוע נמנע ממנו חופש תנועה של חבר כנסת במיוחד בשעה שראאד סאלח ואחמד טיבי רשאים להסתובב חופשי בשער שכם״, נמסר מלשכתו.
חבר הכנסת בן גביר יעשה את הלילה במקום וישאר שם עד לכניסת החג מחר בצהרים, שהדבר צפוי להצית את השטח מחדש, אחרי שהוא נרגע ביומיים האחרונים.
