סוכנות הידיעות הרוסית הרשמית "ריה נובוסטי" פרסמה מאמר דעה שכותרתו: "רוסיה צפויה לצאת לעוד מבצעי מיוחד, הוא יהיה קצר מאוד". הסיבה: החלטה של ליטא לבטל את החוק האוסר על הצבת נשק גרעיני במדינה. במאמר נכתב בין השאר כי המדינות הבלטיות פועלות להעלות את רף האיומים בגבולות רוסיה כדי לאלץ את מוסקווה לפעול
שימו לב: ההסבר מדוע לא "להוריד" את המסכות
האקדמיה ללשון העברית לגבי הודעת משרד הבריאות על ביטול חובת עטיית מסכה גם בחללים סגורים: לאחר שהסברנו כי יש לכתוב "מסכה" ולא "מסיכה" - "אנחנו לא שוכחים לתבל את התקנה של משרד הבריאות בהמלצה לעברית יפה: מוטב להסיר מסכות ולא להוריד אותן"
האקדמיה ללשון העברית פרסמה היום (ראשון) פוסט בחשבון האינסטגרם שלה, בה התייחסה להודעת משרד הבריאות על ביטול חובת עטיית מסכה גם בחללים סגורים, לאחר כשנתיים בהן נאלצו אזרחי ישראל לעטות מסכה בעקבות התפרצות נגיף הקורונה.
באקדמיה ללשון הערבית הסבירו תחילה כי "בשנתיים האחרונות סיפרנו לכם גם כי יש לכתוב מסכה (ולא "מסיכה"), והוספנו כי בעברית יפה ועשירה עדיף לעטות מסכות ולא ללבוש, לחבוש או לשים".
אבל בעוד רבים נוטים להשתמש במילים "להוריד מסכה", באקדמיה ללשון העברית מסבירים כי עדיף להשתמש במילים: "להסיר" מסכה - ולא "להוריד" אותה.
"אבל אל דאגה", נכתב בפוסט, "אנחנו לא שוכחים לתבל את התקנה של משרד הבריאות בהמלצה לעברית יפה: מוטב להסיר מסכות ולא להוריד אותן".
