אבו עלי אקספרס: סגן נשיא ארה"ב ג'יי די ואנס על אובדן האפקטיביות של האיום האיראני בהורמוז ועל הלחץ בו איראן נתונה: "המטרה הראשונה והבסיסית של הנוכחות שלנו במזרח התיכון היא להבטיח שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. למרות ניסיונותיה של איראן לסגור את מצר הורמוז, אנחנו מצליחים להעביר דרכו בין 7 ל - 15 מיליון חביות ביום. לאיראן אין יכולת לקטוע את נתיבי הסחר הבינלאומיים, והדבר מצמצם את מנופי הלחץ שבידיה. איראן נתונה ללחץ עצום, והלחץ הזה משרת את מטרתנו להבטיח שלא יהיה ברשותה נשק גרעיני."
סיור הח"כים שעלול להכעיס את רע"מ
חברת הכנסת שרן השכל החליטה לקיים בחודש הבא סיור בהר הבית, אליו הוזמנו כל חברי וועדת החינוך שבראשותה היא עומדת. הסיור עשוי לעורר סערה בקואליציה בעיקר בעקבות ההתנגדות הצפויה של רע"מ
בתקופה של מתיחות גדולה שהשפיעה על רע"מ להקפיא את חברותה בקואליציה, חברת הכנסת מהקואליציה יוזמת סיור של ח"כים בהר הבית בחודש הבא.
יו"ר ועדת החינוך, חבר הכנסת שרן השכל, הזמינה את חברי הוועדה לסיור בחודש הבא בהר הבית ביום ירושלים או בתאריך אשר יהיה סמוך לו.
האירוע עלול להתפתח לאירוע פוליטי, כשרע"מ, שהקפיאה את השותפות בקואליציה בגלל המהומות בהר הבית, צפויה להתנגד לסיור.
לפני כמה ימים החליטה רע"מ להקפיא באופן זמנית את חברותה בכנסת ובקואליציה, אף שאין לכך משמעות מעשית כרגע - כיוון שהמשכן בפגרה.
