סוכנות הידיעות הרוסית הרשמית "ריה נובוסטי" פרסמה מאמר דעה שכותרתו: "רוסיה צפויה לצאת לעוד מבצעי מיוחד, הוא יהיה קצר מאוד". הסיבה: החלטה של ליטא לבטל את החוק האוסר על הצבת נשק גרעיני במדינה. במאמר נכתב בין השאר כי המדינות הבלטיות פועלות להעלות את רף האיומים בגבולות רוסיה כדי לאלץ את מוסקווה לפעול
זרם הנמלטים: מספר האוקראינים שנכנסו אמש לישראל
למעלה מחודשיים לפרוץ מלחמת רוסיה--אוקראינה וזרם הפליטים ממדינות מזרח אירופה אינו פוסק לרגע | הנתונים המלאים
הפלישה הרוסית לאוקראינה שהחלה כבר לפני למעלה מחודשיים ממשיכה לזרוע הרס ואימה בקרב תושבי אוקראינה ואזרחי מדינות מזרח אירופה.
מספר הפליטים הנמלטים מאימת המלחמה ממשיך לעלות עם כל יום שהמלחמה נמשכת, כאשר חלקם מגיעים לישראל, רובם זכאי חוק השבות.
על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, במהלך יום שלישי ועד הבוקר (רביעי) הגיעו לנתב"ג 277 עולים חדשים וזכאי שבות, מתוכם 115 מאוקראינה והיתר מרוסיה ומבלארוס.
מהנתונים עולה גם כי שמונה עולים נכנסו באשרת תייר. לצד זאת, 88 פליטים יצאו מישראל.
כמו כן, מאז פרוץ המלחמה, מספר האזרחים האוקראינים שנכנסו לישראל עומד על 26,027 בני אדם. במקביל, 3,607 יצאו מישראל ו-349 סורבו.
