חברת הקבינט השרה גילה גמליאל למשי וגדלוביץ׳ ב'קול ברמה': "אנחנו לא נאיבים לחשוב שמועצת השלום תצליח לפרק את חמאס מנשקו, אנחנו בטוחים שבסופו של דבר אנחנו נצטרך לפרק. כשטרמפ מבקש משהו מדיני - מאפשרים לו. נמשיך לחסל את כל מי שידו הייתה ב-7/10"
בית המשפט העליון קבע: ילדים יקבלו את שמות המשפחה של שני ההורים
עד כה שם המשפחה של כל ילד היה לפי שם משפחת האב באיטליה כמו בשאר המדינות. אך הפרלמנט האיטלקי יידרש לערוך שינוי בחוק בהתאם לפסיקת בית המשפט שקבע כי ילדים יקבלו את השמות משפחה של שני ההורים
בית המשפט העליון באיטליה קבע כי לילדים שנולדו במדינה יש לתת את שמות המשפחה של אימם ושל אביהם כאשר הם נולדים. בית המשפט החוקתי של איטליה כינה את המסורת האוטומטית של מתן רק שם המשפחה של האבא "מפלה ומזיק לזהותו" של הילד.
בית המשפט קרא להורים לבחור את סדר שמות המשפחה של הילד, או האם ברצונם להשתמש רק באחד משמות המשפחה שלהם. משפחות באיטליה לא הורשו לתת לילדים רק את שם המשפחה של אימם, למעט מקרים מסוימים, כמו כאשר אב לא מוכן להיות חלק מחייו של הילד, כך דיווח ה'ניו יורק טיימס', הורים באיטליה יכלו לבחור לשמור את שמות המשפחה של שני ההורים בתעודת הלידה של ילדם.
"שני ההורים צריכים להיות מסוגלים לחלוק את הבחירה בשם משפחה, שהוא מרכיב בסיסי לזהות האישית של האדם", כתב בית המשפט.
הפרלמנט של המדינה יצטרך להעביר חקיקה כדי ליישם את החלטת בית המשפט, על פי דיווחים רבים. שרת המשפחה ושוויון ההזדמנויות של איטליה, אלנה בונטי, קראה בפוסט בפייסבוק למחוקקים "לתת מהות" להחלטה.
