אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
אולמרט מאשים: "האיומים - בהשראת נתניהו"
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, הגיב למכתבי האיומים שנשלחו למשפחת בנט, וטען שזה פועל יוצא מהשראה שנותן נתניהו: "ההסתה נגד בנט היום היא צעד משמעותי נוסף גם בהשוואה להסתה שנגמרה ברצח"
ראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד אולמרט מאשים הבוקר (שישי) בראיון ל-103FM ואומר שמכתבי האיומים האחרונים נגד בני משפחת ראש הממשלה, הם פועל יוצא מהשראה של נתניהו.
"מדובר כאן במשהו מתוכנן שעושים אותו אנשים שהם לא סתם אנשים אלימים ורוצחים פוטנציאליים, אלא אנשים שיש להם נגישות לכלי נשק. שירות הביטחון והמשטרה צריכים לקחת את העניין ברצינות הגבוהה ביותר".
"אנו חיים במדינה שבה נרצח ראש ממשלה כפועל יוצא של סוג כנה של הסתה נגד בנט. ההסתה נגד בנט היום היא צעד משמעותי נוסף גם בהשוואה להסתה שנגמרה ברצח".
בהמשך, הוסיף: "זה פועל יוצא ממערכת משומנת של הסתה שנמשכת מהיום הראשון שבנט הוא ראש ממשלת ישראל. ההשראה, הדה-לגיטימציה לבנט נעשית על ידי נתניהו. כולם סובבים סביב הציר של מי שהנהיג את מערכת ההסתה בשנת 95 נגד יצחק רבין ועכשיו נותן את ההשראה שמולידה את ההסתה הזו".
