מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
83% מהציבור: להעלות את שכר המינימום ל- 40 ₪
קרן ברל כצנלסון מפרסמת את המדד החברתי-כלכלי 2022 |מהסקר עולה כי רוב הציבור בישראל חושב כי שירותי הבריאות בבתי החולים וקופות החולים נמצאים בראש סדר העדיפויות | עוד עולה כי הרוב תומך בהגדלת ההשקעה הציבורית בשירותים לאזרח, גם במחיר העלאת מסים | 87% מהציבור מסכימים שאי אפשר להתקיים משכר המינימום הנוכחי
לקראת ה-1 במאי ויום העצמאות, קרן ברל כצנלסון מפרסמת את המדד כלכלי-חברתי לשנת 2022.
הסקר שנערך בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה בן 503 נשאלים - ביקש לבחון מה הישראלים חושבים על נושאי חברה וכלכלה. מהנתונים עולה כי רוב הציבור, 51%, תומכים בהגדלת ההשקעה הציבורית בשירותים לאזרח גם במחיר העלאת מסים, לעומת 39% שמתנגדים (46% מבעלי ההכנסה הגבוהה מהממוצע תומכים, לעומת 55% מבעלי ההכנסה הממוצעת והנמוכה).
השירותים שבהם הכי חשוב להשקיע, לדעת הציבור, הם שירותי הבריאות בבתי החולים וקופות החולים (53% מהנשאלים). 37% סבורים כי יש להשקיע בתשתיות התחבורה והתחבורה הציבורית, 36% בשירותי הרווחה, 33% במערכת החינוך הממלכתית, 18% בחינוך ציבורי לגיל הרך ו־12% בשירותים פסיכולוגיים.
מצביעי המרכז, השמאל והמפלגות הערביות תומכים במיוחד בהגדלת ההשקעה בשירותים: 71% בקרב מצביעי המשותפת ורע"ם, 59% בקרב מצביעי יש עתיד וכחול לבן, 59% בקרב מצביעי העבודה ומרצ, 54% ממצביעי הליכוד, 44% ממצביעי ישראל ביתנו ותקווה חדשה, 44% ממצביעי ש"ס ויהדות התורה, ורק 41% ממצביעי ימינה והציונות הדתית.
לא פחות מ־87% מהציבור מסכימים שאי אפשר להתקיים משכר המינימום הנוכחי, ו־83% תומכים בהעלאתו לרמה של 40 שקל לשעה, או 7,280 שקל לחודש, לעומת 14% בלבד שמתנגדים. 82% מהציבור תומכים בקיצור שעות העבודה מ־42 ל־38 שעות בשבוע, כשהתמיכה גבוהה עוד יותר בקרב הורים לילדים עד גיל 5 (88%). 83% תומכים במדיניות של חופשת לידה לאבות לאחר שהאם חוזרת לעבודה, ו־89% תומכים בהוספת ימי חופש להורים עובדים. רוב הנשאלים, 73%, רואים באור חיובי את מגמת ההתאגדות בעבודה, ו־71% מציינים שחשוב להם שיהיה להם ועד במקום העבודה, לעומת 22% בלבד שמתנגדים.
72% מהציבור תומכים בתעדוף לאומי של מקצועות השירותים החברתיים, גם במחיר של עלות תקציבית גבוהה, ומדובר, כך על פי תוצאות הסקר, במקצועות המוערכים ביותר על ידי הציבור הישראלי: רופא (73% מהנשאלים ציינו את הרופאים כמוערכים), מורה (56%), אחות (50%) ועובד סוציאלי (40%).
המחקר בוצע על ידי קרן ברל כצנלסון וחברת מדגם.
