יוסי יהושוע: זו גם השכונה שבה אנחנו חיים. המוטיבציה להעלים את מדינת היהודים לא תיעלם. היא מושרשת אידיאולוגית, דתית ופוליטית, והיא תישאר כאן. המשימה היא לפעול באופן עקבי נגד היכולת. לפגוע באמצעים, בתשתיות, ביכולות הפיקוד והשליטה, ולשמור על פער מתמשך. זו עבודה יומיומית, לא אירוע חד-פעמי. מכאן נגזר גם הלקח המרכזי מול איראן, חמאס וחיזבאללה. המערכה היא רציפה ודורשת לחץ מתמשך שמקשה על האויב להשתקם. רצף פעולות שמייצר שחיקה מצטברת ומצמצם את מרחב הפעולה שלו. אם זה קורה לאורך זמן, מתקבל רצף של הישגים מצטברים ונבנית עליונות. זה לא רגע אחד שמסכם הכל, אלא תהליך שמייצר שינוי אמיתי. ובסוף, המבחן פשוט: האם הדור הבא יקבל מציאות בטוחה יותר מזו שאנחנו קיבלנו. אם כן, זה הניצחון.
אלמנת רבה הראשי של טהראן נפטרה בגיל 95
האיש החשובה מרת בלור דוידי ע"ה אשת רבה הראשי של טהראן הרב אוריאל זצ"ל הלכה לעולמה בירושלים בגיל 95. הלוויתה היום בירושלים
ברוך דיין האמת: אתמול בלילה הלכה לעולמה בשיבה טובה האישה החשובה מרת בלור דוידי ע"ה והיא בת 95 בפטירתה.
המנוחה ע"ה אלמנת הגאון הרב אוריאל דוידי זצ"ל שנפטר בכ"ב מרחשון תשס"ו, וכיהן כרבה הראשי של איראן במשל שנים רבות.
הוא כיהן לרבה הראשי של איראן וכיהן בתפקיד עד 1994. בשנים אלה הוא העביר שיעורים שבועיים ברחבי המדינה, שימש כמוהל, כיהן כרב בית הכנסת הראשי של איראן וערך חופות. הוא נפגש פעמים רבות עם ראשי השלטון בטהראן במטרה לשמור על זכויותיהם של חברי הקהילה היהודית באיראן.
בה' שבט תשנ"ד הוא עלה יחד עם רעייתו לישראל, והוא נקבר בהר המנוחות בירושלים בשנת תשס"ו.
אמש נפטרה רעייתו ע"ה שעמדה לצידו כל השנים.
מסע הלוויה היום (שישי, ערב שבת קודש פרשת אמור) בשעה 12:30 מבית הלוויות שמגר בירושלים להר המנוחות שם תיטמן.
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים
