גילי כהן: חשיפה במהדורת כאן חדשות: ראש השב"כ דוד זיני הקפיא את כל המינויים בארגון. זיני, כך לפי מקורות, בוחן מחדש את מנגנון המינויים בשירות הביטחון הכללי. ביום שישי חשפנו כי זה חצי שנה אין מינוי קבע לתפקיד של ראש חטיבת עזה בשב"כ - אחד מתפקידי המפתח בארגון. מסתבר שזהו לא התפקיד היחידי שלא מאויש בדרך קבע. משירות הביטחון הכללי לא התייחסו לידיעה.
ח״כ גנאים מרע"מ: אמליץ לסיעה לפרוש מהקואליציה
חבר הכנסת מאזן גנאים אומר כי בכוונתו להמליץ לחבריו לסיעה לפרוש מהקואליציה ובעצם להביא באופן מעשי לסיום דרכה של הממשלה
המשבר עם רע"מ נמשך, ברקע ההסלמה בהר הבית והדרישות של המפלגה להתחשב בעמדת ירדן בשמירה על הסטטוס קוו באיסור יהודים להתפלל בהר.
בראיון שהעניק היום (שני) חבר הכנסת מאזן גנאים, הוא הודיע כי בכוונתו להמליץ לחבריו לסיעה לפרוש מהקואליציה ובעצם להביא באופן מעשי לסיום דרכה של הממשלה.
"שולחים לנו מסר ברור ורוצים להוציא אותנו החוצה. אני הולך להמליץ לחבריי לפרוש מהקואליציה", אמר חבר הכנסת. מחר צפויים להתכנס חברי הסיעה לדיון משמעותי.
בינתיים, ברע"מ עדיין מקפיאים את חברותם בממשלה, כאשר ביום השני צפוי לעלות להצבעה החוק לפיזור הכנסת. אם רע"מ לא ישנו את החלטתם, הרי שההצעה תעבור בקריאה טרומית.
בנושא תפילת היהודים בהר הבית אמר חבר הכנסת גנאים: "מה יש לבחור יהודי להיכנס לאל אקצא? אם היום עשרה ערבים נכנסים לבית כנסת בקריית ארבע, יקבלו אותם? אנחנו נצא משם בארונות".
