עבודה ערבית: דפק עם פטיש והתקרה קרסה • צפו
מכה בפטיש על עמוד ברזל ולאחר מספר פעמים התקרה שעשויה מעץ קורסת עליו | כך נראית עבודה לא מקצועית • צפו
חני לוין | מעניין 11.5.2022 | 23:53

הקרשים מתפרקים - רשתות חברתיות.
ח״כ ג׳ידא רינאוי-זועבי ב׳ערוץ 13׳: ״אשקול להצביע בעד פיזור הכנסת ביום רביעי״.
גורם בכיר שנכח ברוב הדיונים במירון חושף לישי כהן ב׳כיכר׳: ״באף שעה לא עברנו את השיא של 9,000 שוהים בזמן אמת בהר מירון. לפי כל המספרים, גם בספירת המצלמות וגם בספירה האנושית. למרות זאת הוחלט לעצור את התנועה מחניוני הוויסות, מה שגרם לקריסה הגדולה. המתווה אישר עד 16,000 בזמן אמת״.
הגורם הבכיר לישי כהן: ״לא היה כאן ניהול של הילולה. מקבלי ההחלטות היו בטראומה מהאסון בשנה שעברה והתוצאה הייתה קריסה. הציבור סבל שלא בצדק. אם היו מיישמים את המתווה במלואו - הכל היה עובר בשלום. בכל דיון שהיה בחפ״ק - הפרויקטור הסכים עם החלטות המשטרה, למרות שלא תאמו למתווה שהגיש״.
אריה זיסמן ב׳יתד נאמן׳: מאחורי הקלעים, גם שקד וגם סער מתייעצים עם אסטרטג מוכר ובכיר, שמכיר את מצבם ויודע לנתח היטב את המערכת הפוליטית. לא מן הנמנע כי דברים ששמעו ממנו, יגרמו להם לבצע מהלכים שיפתיעו את כולם.
מנחם כהן בטוויטר: שר התפוצות נחמן שי הגיע כעת להתפלל בציונו של הרבי מליובאוויטש בניו יורק.
מס׳ ימים לפני הבחירות להסתדרות - יו״ר ההסתדרות ארנון בר דוד, נכנס הבוקר יחד עם ראשי המרחב והמחוז, להתברך אצל חבר המועצת הגר״י זילברשטיין. בביקור השתתף גם הגר״י סילמן. במהלך הביקור עלו הנושאים החשובים ליהדות וזכויות העובדים החרדים. בסיום הביקור איחלו הרבנים לבר דוד הצלחה בבחירות ביום שלישי.
אריק בנדר: ׳המשותפת׳ מתכוונת להעלות ביום רביעי בשבוע הבא הצעת חוק לפיזור הכנסת. אם ההצעה תיפול גם ׳הליכוד׳ לא יוכל להגיש הצעה דומה במשך חצי שנה.
עוד מאריה ארליך: ״הגיע הזמן שייקחו את הציבור הענק שעולה למירון לפחות כמו אנשים שבאים להופעה בפארק הירקון. אנחנו אזרחים. אנחנו בני אדם. לא עדר בהמות״.
גם השבת ישהו המונים כמחאה במאהל מתחת לביתו של ח״כ ניר אורבך ברח׳ אלכסנדרוני בפ״ת. המארגנים: ״השבת נגיד לניר שזו ההזדמנות האחרונה שלו לעזוב את הקואליציה״.
אריה ארליך על הכאוס במירון: ״כליאתם של עשרות אלפי מתפללים בחניוני ויסות ללא אוכל ומים, אפילו ללא שירותים, החזרת אלפי נוסעים לבתיהם בדרך למירון כענישה קולקטיבית, ובעיקר - יצירת מתווה מופרך כמעט מכל כיוון, הם שגרמו לקריסת המתווה. הציבור הענק חש מושפל, מעונה, עם יחס שלא ראוי אפילו לעדר בהמות בדרך לבית מטבחיים״.
עוד מח״כ גפני על קריסת המתווה במירון: ״מהממשלה הרעה הזאת לא יצא טובות וכל שת״פ איתם נדון לכישלון. כואב הלב על כל אותם אנשים, משפחות וילדים שעשו כל מאמץ להגיע למירון ולא איפשרו להם על לא עוול בכפם. אנחנו נהיה חייבים לתת את הדעת על פיתרון גדול ארוך טווח״.
ח״כ גפני ל׳יתד׳ על הכאוס במירון: ״הממשלה הרעה הזאת במקום להשקיע כסף בתשתיות לא עשתה זאת. לו היה מדובר באירוע חילוני עם מספר כל כך גדול של משתתפים, המדינה הייתה משקיעה את כל הכסף הנדרש בכדי לקיים את האירוע. המתווה קרס והיה צפוי שאכן כך יקרה״.
אריה זיסמן בטורו ׳מקור נאמן׳ ב׳יתד׳: מצבה הפוליטי של איילת שקד אינו מזהיר, לבטח לאחר פרישת סילמן. היא סופגת אש מכל עבר. בימין מאשימים אותה שהיא זו שמונעת את הפלת הממשלה. בשמאל כועסים עליה על סירובה לשנות את חוק הלאום ועל התנגדותה (עם איום להטיל ווטו) על העברת החוקים הפרסונליים נגד נתניהו. ח״כ אבידר אינו מחמיץ הזדמנות לצאת נגדה ומכנה אותה ״פוליטיקאית חסרת אלקטורט״.
עוד מזיסמן בטורו ב׳יתד׳: כך הייתה נראית ההצגה שאלו מריחים בחירות - גדעון סער תוקף את פתיחת הסגר, ליברמן תוקף את גנץ על פגישות עם אבו-מאזן, שקד חוסמת שינויים בחוק הלאום, אורבך מקדם לפתע בוועדת הכנסת חוקים ימניים כפסקת ההתגברות, אביר קארה פועל במרץ להדחת ח״כ כסיף והאיש מרעננה מבקר בהתנחלויות. כולם מנסים לפתע פתאום לשבור ימינה.
אריה זיסמן בטורו ׳מקור נאמן׳ ב׳יתד׳: ישנם סימנים קבועים שמגלים הפוליטיקאים כשהם חשים שריח הבחירות עולה באוויר. באורח פלא, הם זונחים את כל דיבורי האחדות ה״נפלאים״ בין ימין לשמאל ומתחילים כל אחד לפזול לעבר הבייס שלו. השבוע אפשר היה לחוש את זה בכנסת, כשהשותפים של בנט לקואליציה מתחילים לדבר עם ה״בייס״. רובם ככולם כבר מתחילים לחפש הישגים פוליטיים. הדברים בולטים במיוחד בצד הימני של הקואליציה. כולם קורצים לפתע ימינה.
חני לוין | מעניין 11.5.2022 | 23:53
הקרשים מתפרקים - רשתות חברתיות.