מתכון לעוגיות בסקוטי עם פיצוחים

מתכון מעולה וטעים לעוגיות בסקוטי נדירות. משולבות במגוון פיצוחים ומעניקות לכם קינוח מושלם לצד כוס קפה

חני לוין | מתכונים 27.5.2022 | 09:28

עוגיות ביסקוטי ופיצוחים | צילום: עליזה עליון

מתכון לעוגיות בסקוטי עם פיצוחים / עליזה עליון

המצרכים לעוגיות בסקוטי עם פיצוחים:

  • 2.5 כוסות קמח רגיל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות ליקר שיש בבית
  • גרד לימון או תפוז (לא חובה),
  • 1 חב' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים
  • 1/2 כוס שקדים
  • או תערובת של כל סוגי האגוזים שבורים גס

אופן ההכנה לעוגיות בסקוטי עם פיצוחים:

  1. בקערה, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את יתר המצרכים
  2. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים 2 כיכרות (כמו לחם) ומברישים אותן במעט שמן
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות
  5. אופים כחצי שעה עד להזהבה יפה
  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב עד לקירור מלאץ
  7. פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות ומכניסים שוב לתנור על חום 150 מעלות ואופים כ15 דקות נוספות עד לייבוש
  8. הערה: ניתן להוסיף פירות יבשים קצוצים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום