סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
מתארחים בצימר? אתם עלולים להידבק בחיידק הלגיונלה
בעקבות מקרה של דלקת ריאות שנגרמה ע"י חיידק לגיונלה וחשד לתחלואה בקרב אזרחים שהתארחו במתחם אירוח בצפון, ערך משרד הבריאות ביקורת תברואתית ונתקלו בממצאים חריגים במקום
סכנה לציבור: משרד הבריאות ערך ביקורת תברואתית במתחם אירוח 'וילה נוף כנרת' בצפת, בעקבות מקרה של דלקת ריאות שנגרמה ע"י חיידק לגיונלה (מחלת הלגיונרים) וחשד לתחלואה בקרב אורחי המתחם.
בחקירה האפידמיולוגית נמצאו ממצאים החריגים הבאים: האחת היא חריגה מהתקן של חיידקי לגיונלה בבריכת הזרמים ובמתקני המיזוג הניידים. והשנייה העלתה כי קיימות שתי בריכות רחצה (בריכת זרמים ובריכת שחייה) שאינן מאפשרות שמירה על איכות מים, שתבטיח מניעת תחלואה.
לאור זאת הוציא משרד הבריאות הודעה לציבור ובה אזהרה מפני שימוש בבריכות ומתקני המיזוג הניידים במקום. הצימר ממוקם בכתובת: נוף כנרת 15 בצפת. וזאת במקביל להתחייבות של בעל העסק מול משרד הבריאות שלא להפעילם בשלב זה.
