מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
הראש"ל במתקפה על בן גביר: "יאהבל, מתסיס את הרוחות" • צפו
עלייתו של איתמר בן גביר להר הבית, שוב זוכה לביקורת חרדית - הראשון לציון הגר"י יוסף תקף בשיעורו השבועי ב'יזדים' במילים חריפות את חבר הכנסת הדתי ואמר: "מתסיס את הרוחות, צריך להתרחק ממנו" • על העובדה שרבו מתיר לו לעלות: "תחשוב רגע, יאהבל" • צפו בתיעוד
הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, תקף הערב (מוצ"ש) בשיעורו השבועי ב'יזדים' את חבר הכנסת איתמר בן גביר בגין עלייתו להר-הבית בניגוד לדעת רוב הפוסקים, לפחות לפי פסיקת הרבנות הראשית לישראל, כשלדבריו הוא יוצא בכך נגד "כל גדולי ישראל האמיתיים".
הרב הראשי התבטא בשיעורו השבועי נגד עליית היהודים להר, שהולכת וגדלה, ותקף את הח"כ מסיעת 'הציונות הדתית' שעולה כל כמה חודשים: "הוא נכנס להר הבית בריש גלי. זה חילול השם. לצאת נגד כל גדולי ישראל האמיתיים", אמר הגר"י על בן גביר.
רבו של בן גביר, הרב דב ליאור, רב מוכר בציונות הדתית, מתיר ואף עולה בעצמו להר, אך על כך אומר הגר"י יוסף: "יגיד 'יש לי גם כן רב' - תחשוב רגע, יאהבל, הרב שלך הוא כמו כל גדולי ישראל הרבנים האלו? זה כל גדולי ישראל, זה עשרות-עשרות רבנים".
הוא המשיך ואמר כי בן גביר "מתסיס את הרוחות, וגם כן עולה על כל צו של גדולי ישראל", וקרא לסיום לנוכחים בשיעור, "צריך להתרחק ממנו ומכל ההנהגות שלו".
הדברים נאמרים ברקע ההתחזקות של בן גביר בסקרים שבחלקם מפלגתו 'הציונות הדתית' משיגה נתון דו ספרתי בבחירות הבאות ויש לו לא מעט תומכים חרדים בשולי המגזר.
