מתכון לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק
פטיפור יוקרתי ומיוחד המשולב בשבת שוקולד ושכבת חלבה כשבתוכן מונח קרמל פיסטוק משובח, מעניקים לכם יחד קינוח מלא טעם
שולמית שחר | מתכונים 7.7.2022 | 12:35
מתכון לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק / שולמית שחר
המצרכים לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק:
מידות אוניברסליות
- תבנית מלבנית בינונית חד פעמית
- תבנית סיליקון לעיטור
לשכבה התחתונה:
- 80 גרם קקאו
- 1 כוס סוכר(200 גרם)
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- 200 גרם יין אדום מתוק
- 160 גרם ליקר שוקולד
- 1 קילו ביסקויטים שבורים דק
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לשכבה העליונה:
- 25 גרם חמאה או מחמאה
- 300 גרם חלבה מפוררת
לקרמבל פיסטוק:
- 25 גרם קמח
- 25 גרם סוכר חום דמררה
- 25 גרם חמאה או מחמאה
- 25 גרם פיסטוקים גרוסים דק
- מעט צבע מאכל ירוק פיסטוק
אופן ההכנה לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק:
הכנת השכבה התחתונה:
- שמים בסיר את הקקאו, הסוכר, החמאה, היין והליקר ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים היטב
- משטחים את המסה בתבנית ומקפיאים לפני חיתוך
הכנת השכבה העליונה:
- ממיסים בסיר את החמאה עם החלבה על חום נמוך עד לאיחוד ממלאים את המסה בתבנית היעודית ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת קרמבל פיסטוק:
- מניחים את כל המצרכים במעבד מזון ומערבבים עד למראה פירורי (או לשים ידנית)
- מפזרים את המסה מעל גבי נייר אפיה ואופים את פירורי הבצק בחום של 170 מעלות עד הזהבה
ההרכבה:
- חותכים את בסיס הפטיפור למרובעים שיהיו קצת יותר גדולים ממרובע החלבה ומצמידים אותם יחד עם מעט ממרח חלבה ובתוך השקעים מפזרים מעט קרמבל פיסטוק
בהצלחה רבה ובתאבון