אברהם פריינד: מאחורי הבחירה עומד סיפור מעניין: כאשר רבה של רמת השרון לשעבר, הגר״י אדלשטיין זצוק״ל, היה על ערש דווי, הוא ביקש מיו״ר ש״ס דרעי להגיע אליו, וביקש ממנו כצוואה לפעול בכל כוחו למינוי בנו, הרב יצחק אדלשטיין, כממשיך דרכו ברבנות רמת השרון. דרעי הבטיח לעשות כן. בימי השבעה על הגר״י אדלשטיין, הגיע דרעי לנחם את המשפחה, ובאותה עת הגיע גם הגרי״ג אדלשטיין זצוק״ל. לאחר הניחום ביקש הגרי״ג אדלשטיין לשוחח עם דרעי ביחידות ברכבו, ושם שב וביקש ממנו לפעול לבחירת אחיינו, הרב יצחק, לרבה של רמת השרון, כדי להמשיך את מפעל חייו ואת המהפכה הרוחנית שחולל אביו. גם במעמד זה הבטיח דרעי לפעול לכך. יצוין כי במסגרת מינויי הרבנים בערים שנערכו לאחרונה, רמת השרון הייתה כל העת שמורה לרב יצחק אדלשטיין, והרב דרעי, יחד עם השר לשעבר מיכאל מלכיאלי ומנכ״ל המשרד יהודה אבידן, פעלו לקדם את בחירתו. היום, בס״ד, זכו לברך על המוגמר. עם בחירתו, התקיימה היום שיחה מרגשת בין יו״ר ש״ס אריה דרעי לרב הנבחר, שבה הודה הרב יצחק אדלשטיין מעומק הלב לרב דרעי על מאמציו לבחירתו, ועל קיום הצוואה של אביו ודודו.
בין המכוניות: מטוס נאלץ לנחות באמצע הכביש המהיר • צפו
רגע מדהים בו טייס של מטוס חד מנוע נאלץ לבצע נחיתת חירום באמצע כביש מהיר בצפון קרוליינה לאחר שסבל מכשל במנוע, שני אנשים היו על סיפון המטוס באותו זמן | המטוס נאלץ להתחמק מתנועה ומכוניות שנסעו לשני הכיוונים בכביש המהיר
מצלמה המחוברת למטוס קטן בצפון קרוליינה מראה את הרגע הדרמטי שבו הטייס נאלץ לבצע נחיתת חירום בכביש בין-מדינתי במהלך סוף השבוע ה-4 ביולי. המטוס החד-מנועי נחת על כביש 19 ליד גשר במחוז סווין ב-3 ביולי בסביבות השעה 11:45 בבוקר, כך דיווח משרד השריף המקומי. לפי דיווחים מקומיים, לא דווח על נפגעים.
טייס המטוס סיפר כי נחיתת החירום הייתה קשורה לכשל במנוע וכי חמיו היה במטוס באותו זמן, כאשר הם צפו בנכס שרכש ליד אגם פונטנה.
"התחלתי לעבור על רשימת הבדיקה שלי והצלחתי לגרום למטוס להתניע מחדש ולטוס קצת, אבל רק 3 עד 5 שניות, ואז המטוס יורד חזרה ומתחיל לשקוע שוב", כך אמר הטייס וינסנט פרייזר אמר לערוץ הטלוויזיה WMYA.
בסרטון נראה המטוס החד-מנועי נוחת על הכביש המהיר, כשפרייזר מחפש מרווח קטן בין המכוניות על מנת להימנע מגרימת תאונה מסוכנת. הכביש הראשי היה בסופו של דבר האפשרות הנחיתה הטובה ביותר שלו, בהתחשב בכך שזו הייתה פיסת האדמה המישורית היחידה באזור הררי.
"בחסדי אלוקים, הסתכלתי לשמאל, ולא יכולתי לראות את זה לפני כן, כי אתה יודע, זה רק עמק והר אבל יש כביש, הכביש הזה שנחתתי עליו, היה בדיוק מושלם להתייצבות של המטוס" אמר פרייזר ל-WMYA.
