הודעה משותפת לדובר צה"ל, דוברות שב"כ ודוברות משטרת ישראל: בפעילות משותפת של כוחות צה"ל, שב"כ ויחידת הגדעונים 33 בפיקוד חטיבת אפרים: נעצר בלב קלקיליה מחבל שלקח חלק בפיגוע הירי בכפר פונדוק בו נרצח עידו זולדן ז"ל במסגרת מאמץ מודיעני ומבצע ממושך של צה"ל, שב"כ ויחידת הגדעונים 33, נעצר לפני זמן קצר המחבל שאדי ג'מעה, שלקח חלק בפיגוע הירי בכפר פונדוק ב-19 בנובמבר 2007, בו נרצח עידן זולדן ז"ל. המחבל שוחרר זמן קצר לפני כן ממעצר של הרשות הפלסטינית, שם הוחזק עד כה, ונעצר בלב קלקיליה שבחטיבת אפרים. לאחר מעצרו, הועבר לחקירת שירות הביטחון הכללי. כוחות הביטחון ממשיכים לפעול לסיכול טרור במרחב ומול כל מי שיפגע או ינסה לפגוע באזרחי מדינת ישראל וכוחות הביטחון.
עליית מחירי הלחם תיבלם? ראש הממשלה מתערב
לראשונה מאז נכנס לתפקידו, נשמע קולו של ראש הממשלה לפיד בנושא יוקר המחיה. לפי לשכתו, לפיד קיים הלילה והבוקר דיונים והתייעצויות בנושא בניסיון לבלום את העלייה | האם יצליח? נחיה ונראה
כשהיוקר מאמיר ואנו מתקדמים לעבר יום הבוחר, נשמעת התייחסות משמעותית ראשונה של ראש הממשלה יאיר לפיד לנושא עליות המחירים מאז מונה לראש ממשלה לפני שבועיים.
מלשכתו נמסר כי ראש הממשלה יאיר לפיד פועל לעצירת העלייה במחירי הלחם ופנה ליועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה לקראת דיון דחוף של כל הגורמים המעורבים ביום ראשון.
במהלך הלילה והבוקר ערך ראש הממשלה יאיר לפיד התייעצויות רחבות על עליית מחירי הלחם שנגרמו ממשבר החיטה בעקבות המלחמה באוקראינה.
ראש הממשלה הנחה לבחון את כל האפשרויות, החל מהרחבת הפיקוח על הלחם ועד שיפוי המאפיות על מנת לבלום את עליית מחיר הלחם. נבחנות גם אפשרויות לחקיקת בזק שתעצור את התהליך.
ראש הממשלה לפיד שוחח היום עם היועצת המשפטית לממשלה, ועדכן אותה על הצעדים המתוכננים.
נזכיר כי אם לא יתרחש שינוי ברגע האחרון הרי שהעלייה במחירי הלחם צפויה להיכנס לתוקף ביום ראשון הקרוב - 17.7.2022.
בעקבות עדכון המחיר, לחם אחד פרוס יעלה 7.91 ש"ח (במקום 7.11), חלה תעלה 6.26 ש"ח (במקום 5.17), ולחם לבן יעלה 6.97 ש"ח (במקום 5.12). לחם פרוס לבן יישאר ללא שינוי.
עבור רוב המוצרים המפוקחים (כ-60% מהייצור) שיעור העלייה יהיה כ-11%, עבור 30% מהמוצרים שיעור העלייה יהיה 21%.
