מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם

לא תפסיקו להכין אותן: מתכון לשושני קינמון מושלמים וממכרים המוגשים יחד עם סירופ לבן מיוחד המעניק טעם משודרג לעוגה טעימה ומוצלחת

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם
שושני קינמון ברוטב צילום: רפאל דדוש

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם / רפאל דדוש

המצרכים לשושני קינמון ברוטב מושלם:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה L
  • 1/2 חבילה מחמאה
  • 1/2 כוס מים פושרים

למלית: 

  • 1/2 חב' מחמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון

לרוטב:

  • אבקת סוכר
  • מעט מים
  • טיפת לימון

אופן ההכנה לשושני קינמון ברוטב מושלם:

  1. בקערה, מכניסים את כל המצרכים היבשים.
  2. מוסיפים ביצה ומים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע .
  3. מכסים את הבצק במגבת יבשה ומניחים את הבצק במקום חמים לשעת התפחה.
  4. בזמן הזה יש להכין את המלית; 
  5. ממיסים את המחמאה במיקרו, מוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים.
  6. לאחר כשעה של התפחה, מחלקים את הבצק ל 2 כדורים ומרדדים כל כדור לעובי של 3 מ"מ.
  7. מורחים עליהם מהמלית ומגלגלים לרולדה
  8. חותכים את הרולדה לעיגולים בגובה התבנית ומסדרים בתבנית משומנת זה לצד זה.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 או 180° ואופים כ20- 22 דקות עד להשחמה.
  10. בקערית מערבבים אבקת סוכר, מים וטיפת לימון עד לקבלת רוטב סמיך ומזלפים מעל השושנים בעת ההגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art