מתכון לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת

עוגה מושלמת המתאימה במיוחד לאחר הקידוש בשבת בבוקר, עוגת שמרים העשויה מבצק בריוש חלבי ורך בטירוף, פשוט לא תפסיקו ללקק את האצבעות

חני לוין | מתכונים 28.7.2022 | 23:17

עוגת שמרים חלבית מבצק בריוש | צילום: מיכל ירחי

מתכון לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת

המצרכים לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת:

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 300 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 2 כוסות קקאו
  • 4 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • (ניתן לשדרג עם מעט פודינג ווניל)

אופן ההכנה לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת:

הכנת הבצק:

  1. בקערת המיקסר מכניסים את המצרכים לבצק מלבד החמאה, מערבלים עד לאיחוד ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
  2. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.

הכנת המילוי:

  1. בקערה נפרדת מכניסים את המרכיבים למילוי ומערבבים היטב עד לאיחוד ולקבלת רוטב שוקולד.

הכנת העוגה:

  1. לוקחים כדור בצק ומרדדים למלבן, מורחים מרוטב השוקולד ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לשניים לרוחב, כך שייוצר לכם שני פסים ארוכים חצויים.
  2. מגלגלים את שני הפסים אחד עם השני ובכך נוצרת לנו עוגה מרהיבה ומיוחדת.
  3. מניחים את העוגה בתוך תבנית אינגליש קייק או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכסים את העוגות ומניחים להתפחה במשך כ20 עד 30 דקות.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ30 דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום