הממשלה תקדם את אזור התעשייה המשותף לישראל ולירדן

הממשלה החליטה על האצת הפעולות ליישום פרויקט "שער הירדן" - אזור התעסוקה והתעשייה המשותף לישראל ולירדן | מדובר ביוזמה שתביא לשתי המדינות תעסוקה, ויקדם את יחסים כלכליים ומדיניים בין המדינות

יוסי ריינר | מדיני 31.7.2022 | 13:56

לפיד עם מלך ירדן | צילום: באדיבות המצלם

הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצעת ראש הממשלה יאיר לפיד והשר לשיתוף פעולה אזורי, עיסאווי פריג' להאיץ את יישומו של פרויקט "שער הירדן" - אזור התעשייה המשותף למדינת ישראל ולממלכת ירדן.

במסגרת הפרויקט - אשר עלה כרעיון עוד בשיחות הסכם השלום בשנת 1994 - הוחלט על קידום הקמת והפעלת מסוף פארק "שער הירדן", במטרה להעמיק את שיתוף הפעולה עם ממלכת ירדן.

עבודת המטה להכנת ההחלטה ומודל ההפעלה של המסוף נעשתה בהובלת משרד ראש הממשלה והמשרד לשיתוף פעולה אזורי, ובשיתוף משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משרד החוץ, משרד הכלכלה ורשות שדות התעופה. 

בשנים האחרונות קידם המשרד לשיתוף פעולה אזורי, בשיתוף המועצה האזורית עמק המעיינות, את התכניות לפיתוח הפארק, ופעל להתרת חסמים ועדכון הסוגיות התכנוניות והמשפטיות, לרבות בניית הגשר המחבר בין ישראל לירדן המשמש מעבר בין הפארק בצידו הירדני למקבילו הישראלי, שבנייתו הושלמה זה מכבר. 

להלן עיקרי ההחלטה:

1. קידום הפעלת מסוף פארק "שער הירדן" למעבר להולכי רגל אשר ישמש למעבר נוח ליזמים המתעניינים במיזם המשותף ובאזור התעשייה בצד הירדני.

2. על פי המתווה המפורט בהחלטה, בכפוף להסכמות תקציביות ולאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשות שדות התעופה תקים ותפעיל את מסוף פארק שער הירדן.

3. המסוף יכלול מבנה לאירוח אנשי עסקים ואורחים שיגיעו מהצד הירדני למטרות עסקיות.

4. בחינת הקמה מיידית של מתחם הכניסה והמבנים הנדרשים לגורמי התפעול בפארק, תוך הקצאת משאבים לפעולות משלימות.

5. יגובש מתווה לפיתוח המיזם בצד הישראלי בטווח הבינוני והארוך אשר ייבחן לאחר יישום השלב הראשון. 

ממשרד ראש הממשלה נמסר כי קידום, פיתוח והפעלת הפרויקט יעשו בתיאום ושיתוף עם ממלכת ירדן ובהסכמה הדדית על מטרות הפרויקט והיבטי ההפעלה שלו.

ראש הממשלה יאיר לפיד הגיב על ההחלטה להאיץ את הפרויקט ואמר: "28 שנים לאחר כינון הסכם השלום עם ירדן, אנו לוקחים את יחסי השכנות הטובים בין שתי המדינות צעד נוסף קדימה. זוהי פריצת דרך שתתרום רבות לפיתוח וחיזוק האזור. פרטים אחרונים במיזם הזה נסגרו בשבוע שעבר בביקורי ברבת עמון אצל המלך עבדאללה.

מדובר ביוזמה שתביא לשתי המדינות תעסוקה, תקדם את יחסינו הכלכליים והמדיניים, תעמיק את השלום והידידות בין שתי המדינות. 

מדובר באזור תעשיה משותף, שיושב על הגבול. הוא יאפשר ליזמים ואנשי עסקים ישראלים וירדנים לתקשר באופן ישיר. הוא ייצור מיזמים משותפים של מסחר, טכנולוגיה ותעשיה מקומית".

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום