ניו יורק: בית המשפט הורה על החזרת ציור שנבזז על ידי הנאצים לנכדו של סוחר אמנות יהודי. לאחר 11 שנות מאבק משפטי, שופט בניו יורק דחה את טענותיהם של סוחר האמנות היהודי יליד לבנון, דוד נחמד, וחברת האחזקות שלו, המרכז הבינלאומי לאמנות, שרכשה את הציור במכירה פומבית בשנת 1996. וקבע כי מדובר בציור שהנאצים בזזו מסוחר יהודי בשם אוסקר סטטינר ועליו לחזור ליורשיו
אישום נגד מצית רכבו של הרב: "מניע גזעני"
פרקליטות המדינה הגישה כתב אישום לבית המשפט המחוזי כנגד הערבי החשוד בהצתת רכבו של הרב דב ליאור, מבכירי הרבנים בציונות הדתית. הדרישה: להורות על מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים
פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (שלישי) לבית המשפט המחוזי כתב אישום נגד החשוד בהצתת רכבו של הרב דב ליאור, מבכירי הרבנים בציונות הדתית, במזרח ירושלים.
החשוד הוא מוחמד אבו גאנם, תושב ירושלים בן 57, והוא מואשם בגין ביצוע עבירות של הצתה בשכונת א-טור ובמוזיאון רוקפלר לפני כשבועיים. פרקליטות המדינה מבקשת להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד ספיר מרדכי, לפני כשבועיים ניסה הנאשם בשעת לילה להצית רכב בחניון "בית אורות" בשכונת א-טור ללא הצלחה. בוקר למחרת הגיע הנאשם למוזיאון רוקפלר והשליך בקבוק תבערה אל מעבר לשער, כתוצאה מכך הוצת פח זבל ירוק.
בהמשך הצית הנאשם רכב בחניון בית אורות, זהו רכבו של הרב דב ליאור ורעייתו. כתוצאה ממעשיו הרכב עלה באש וחלקו הקדמי נשרף כליל. כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של ניסיון הצתה, הצתה, ניסיון הצתה, ייצור נשק וחבלה במזיד ברכב ממניע גזעני.
