אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מנוכר לדת: ראש הממשלה לפיד ינפוש בתשעה באב
אחרי שבחר להיות ראש הממשלה הראשון שלא פקד את הכותל המערבי עם היבחרו, יאיר לפיד מתנכר גם ליום האבל היהודי תשעה באב וצפוי ביום זה לנפוש עם משפחתו בצפון
ראש הממשלה יאיר לפיד מתכנן לצאת לחופשה ראשונה כראש ממשלה בסוף השבוע בצפון הארץ שתימשך מיום חמישי עד יום ראשון - צום תשעה באב.
זעם רב מופנה מצד שומרי הדת והמסורת כלפי ראש ממשלת ישראל שבחר לנפוש ביום האבל על חורבן שני בתי מקדשות.
נזכיר כי ראש הממשלה לפיד בחר גם שלא לפקוד את הכותל המערבי כשנכנס לתפקידו לפני 33 ימים, בניגוד לקודמיו שהקפידו להגיע להתפלל בכותל, להטמין פתק ולבקש מבורא עולם ברכת הצלחה בתפקידם הרם, במקום זאת הלך לפיד למכון 'יד ושם' לזכר השואה.
במפלגת 'נעם' תקפו ומסרו: "לפיד מעדיף את יד ושם על פני הכותל, וחופשה משפחתית על פני אבלות. בקיצור, לפיד מוביל למדינת כל אזרחיה. נמשיך להוביל את המערכה על הזהות היהודית!".
