יו"ר ישראל ביתנו ליברמן על הפרסום כי אוריך התכתב עם ChatGPT וביקש רעיונות לשיפור תדמית קטאר ואף נפגש עם בכירים קטארים גם לאחר 7 באוקטובר: "למה ראש הממשלה לא מרחיק אותו? כי הוא פוחד ממנו - הוא יודע יותר מדי. הוא שומר עליו כי אם יונתן אוריך פותח את הפה אז יהיה מצב מאוד מביך, ראינו קצת מהתכתבויות שדלפו. אין לי ספק גם שנתניהו ידע על כל הפגישות של אוריך, זה לא פגישות שיועצו של ראש הממשלה עושה בלי ידיעתו - ברור שהוא ידע". את אמר את הדברים ב"שבע תשע" עם ענת דוידוב וניסים משעל ב-103FM
עם תפילין, בבית הכנסת: כך נראה ביקור המפכ"ל במרוקו
במהלך ביקורו במרוקו, הגיע המפכ"ל קובי שבתאי לקהילה היהודית במרקש - ונפגש עם אנשי הקהילה בבית הכנסת "צלאת לעזמה" | המפכ"ל נועד עם בכירי משטרת מרוקו והמשרד לביטחון לאומי
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, הגיע במסגרת ביקורו הרשמי וההיסטורי במרוקו לקהילה היהודית בעיר מרקש. בין היתר ביקר המפכ"ל בבית הכנסת "צלאת לעזמה", שם נועד עם אנשי הקהילה והניח תפילין.
המפכ"ל, המריא בתחילת השבוע (שני) לביקור רשמי ראשון במרוקו. במסגרת הביקור נפגש המפכ"ל עם בכירי משטרת מרוקו והמשרד לביטחון לאומי המרוקאי וביקר במספר מתקני משטרה וביטחון - במטרה לחזק את שיתופי הפעולה המבצעיים, המודיעיניים והחקירתיים בין המדינות והמשטרות.
המפכ"ל צפוי לשוב ארצה הלילה לפנות בוקר. אל הביקור מתלווים ראש חטיבת המודיעין וראש היחידה לקשרי חוץ. בביקור שתוכנן מזה מספר שבועות, דן המפכ"ל עם הבכירים המרוקאים על חיזוק שיתופי הפעולה.




