מתכון לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית

מתכון נפלא וטעים במיוחד לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס, עוגה נוסטלגית שפשוט לא תפסיקו לאכול, מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש

חני לוין | מתכונים 4.8.2022 | 21:49

עוגת שכבות קוקוס | צילום: יפית חג'ג'

מתכון לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית / יפית חג'ג'

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית:

  • 6 ביצים בטמפ' החדר
  • 6 כפות קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 מרגרינה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס מים
  • ½  כוס יין מתוק
  • 150 גרם קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית:

  1. בסיר, מכניסים, מרגרינה, ½ כוס מים ו - 1 כוס סוכר ומניחים על אש בינונית. מערבבים היטב ומוסיפים 4 כפות קקאו (לא להתבלבל יש עוד שתי כפות שיכנסו מאוחר יותר) ו100 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב
  2. בינתיים מפרידים חלבונים וחלמונים
  3. את החלמונים מוסיפים לשוקולד בצורה כזו - טורפים את החלמונים בקערה מוסיפים להם מעט מהשוקולד החם מערבבים מהר ושופכים חזרה לסיר תוך ערבוב מהיר
  4. מכבים את האש ושומרים כוס מתערובת השוקולד לציפוי העוגה
  5. ליתרת תערובת השוקולד שבסיר מוסיפים את שתי כפות הקקאו הנוספות וחצי כוס יין מתוק, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר והסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
  7. מעבירים לקערה אחרת ¾ מכמות הקצף ומוסיפים לו את הקוקוס
  8. מוסיפים לקרם השוקולד (שבסיר) את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות לאיחוד.
  9. מוסיפים גם את הקצף הנותר לתערובת השוקולד שבסיר ומערבבים בתנועות קיפול
  10. שמים בתבנית מלבנית (אפשר חד פעמית בינונית לא גדולה) חצי מתערובת השוקולד
  11. על תערובת השוקולד משטחים את תערובת החלבונים והקוקוס ואז שוב מתערובת השוקולד
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד שקיסם ננעץ ויש עליו פירורים לחים (להיזהר לא לייבש )
  13. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים מעל את הקרם ששמרנו בכוס
  14. לא לפחד מהחלמונים שבקרם הם מפוסטרים כי עברו חימום.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

שתף כתבה זו