מתכון לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית
מתכון נפלא וטעים במיוחד לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס, עוגה נוסטלגית שפשוט לא תפסיקו לאכול, מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש
חני לוין | מתכונים 4.8.2022 | 21:49
מתכון לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית / יפית חג'ג'
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית:
- 6 ביצים בטמפ' החדר
- 6 כפות קקאו
- 2 כוסות סוכר
- ¼ 1 כוסות קמח
- 1 מרגרינה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כוס מים
- ½ כוס יין מתוק
- 150 גרם קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד קוקוס נוסטלגית:
- בסיר, מכניסים, מרגרינה, ½ כוס מים ו - 1 כוס סוכר ומניחים על אש בינונית. מערבבים היטב ומוסיפים 4 כפות קקאו (לא להתבלבל יש עוד שתי כפות שיכנסו מאוחר יותר) ו100 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב
- בינתיים מפרידים חלבונים וחלמונים
- את החלמונים מוסיפים לשוקולד בצורה כזו - טורפים את החלמונים בקערה מוסיפים להם מעט מהשוקולד החם מערבבים מהר ושופכים חזרה לסיר תוך ערבוב מהיר
- מכבים את האש ושומרים כוס מתערובת השוקולד לציפוי העוגה
- ליתרת תערובת השוקולד שבסיר מוסיפים את שתי כפות הקקאו הנוספות וחצי כוס יין מתוק, מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר והסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים לקערה אחרת ¾ מכמות הקצף ומוסיפים לו את הקוקוס
- מוסיפים לקרם השוקולד (שבסיר) את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות לאיחוד.
- מוסיפים גם את הקצף הנותר לתערובת השוקולד שבסיר ומערבבים בתנועות קיפול
- שמים בתבנית מלבנית (אפשר חד פעמית בינונית לא גדולה) חצי מתערובת השוקולד
- על תערובת השוקולד משטחים את תערובת החלבונים והקוקוס ואז שוב מתערובת השוקולד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד שקיסם ננעץ ויש עליו פירורים לחים (להיזהר לא לייבש )
- כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים מעל את הקרם ששמרנו בכוס
- לא לפחד מהחלמונים שבקרם הם מפוסטרים כי עברו חימום.
בהצלחה רבה ובתאבון