מתכון לתבשיל עוף עם אורז וסלק בשילוב גרגירי חומוס ורצועות בצל

תבשיל טעים ומגוון והכל בסיר אחד, שילוב של חלקי עוף המתבשלים עם בצל, גרגירי חומוס, סלק מבושל ואורז, מתובלים במגוון תבליני הבית, המעניקים לכם תבשיל מיוחד ומלא עניין

שולמית שחר | מתכונים 12.8.2022 | 10:16

תבשיל עופות ואורז | צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל עוף עם אורז וסלק בשילוב גרגירי חומוס ורצועות בצל / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל עוף עם אורז וסלק בשילוב גרגירי חומוס ורצועות בצל:

מידות אוניברסליות

  • 1 מגש שוקיים (10 יחידות)
  • 5 בצלים בינוניים
  • 1 כוס שמן (אפשר פחות)
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף מחוקה כמון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מחוקות מלח
  • 1 קופסת שימורים של חומוס שלם שטוף ומסונן (550 גרם)
  • 1 קילו סלק מבושל
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה לתבשיל עוף עם אורז וסלק בשילוב גרגירי חומוס ורצועות בצל:

  1. מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות
  2. שוטפים את העופות ומסננים אותם
  3. שוטפים את החומוס ומסננים אותו
  4. מניחים בסיר את כל המצרכים מלבד החומוס, הסלק, האורז והמים
  5. מאדים את העופות עם הבצל והתבלינים עד שהעופות מוכנים לאכילה
  6. בין לבין מערבבים ויוצקים את הרוטב שנוצר מעל התבשיל
  7. מוסיפים את האורז, החומוס, הסלק והמים ומערבבים היטב.
  8. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה עד לאידוי כל הנוזלים
  9. מכבים את הגז ומשאירים את התבשיל מכוסה כשעה עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום