רח"ט מחקר באמ״ן אמר בדיון: ״אנחנו מזהים רצון של חמאס לחדש את המשילות בקו האדום (כלומר בשטח של חמאס) לגייס אנשים ולבצע התעצמות וצריך לשים לב שחמאס עדיין ארגון מאיים״. הרמטכ״ל הסתייג מעט ואמר: אני מבין את האמירה של רח"ט מחקר, היא נכונה כי אלה הכוונות שלהם ולצד זאת אני אומר לך רה״מ - חמאס הוא ארגון מוכרע הוא לא יורה, אנחנו מחסלים לו מחסנים, אנחנו מחסלים לו בכירים ואת מי שעשה את השביעי באוקטובר, הוא לא מגיב, ולכן אפשר להגיד שחמאס הובס (ווינט)
נעדרתם מהעבודה בזמן מבצע 'עלות השחר'? המדינה תשלם פיצויים
הפיצוי יינתן לעובדים (דרך המעסיקים) שמקומות העבודה שלהם נמצאים עד 40 קילומטרים מגדר המערכת | בהתחשב במספר המצומצם יחסית של ימי הלחימה מוצע לקבוע כי הפיצוי במתווה זה יעמוד על סכום קצוב של 430 ₪ ליום עבודה לכל עובד
שר האוצר, אביגדור ליברמן, פרסם אמש (חמישי) להערות הציבור תקנות המסדירות את מתן הפיצויים לעסקים בדרום בגין תשלום שכר לעובדים שנעדרו במהלך מבצע 'עלות השחר', בתקופה שבין ה-2 עד ל-8 באוגוסט.
על פי התקנות, הפיצוי יינתן למעסיקים בגין אובדן שכר עבודה המשולם לעובדים באזור המרוחק 0 עד 40 קילומטרים מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה העומדים בתנאים המפורטים.
בהתחשב במספר המצומצם יחסית של ימי הלחימה מוצע לקבוע כי הפיצוי במתווה זה יעמוד על סכום קצוב של 430 ₪ ליום עבודה לכל עובד. מוצע לקבוע כי תנאי הכרחי לפיצוי הוא תשלום שכר עבודה לעובד בימי הלחימה.
ועדת הכספים צפויה להתכנס ביום שלישי הקרוב לאישור התקנות.
