מתכון לג'פטות ביתיות בטעם נפלא

מתכון נפלא לג'פטות באפייה ביתית שישאירו לכם טעם של עוד, בהגשה עם חמאה רכה ומלח תקבלו מעדן אמיתי

מירב מלכה | מתכונים 15.8.2022 | 18:02

ג'פטות ביתיות | צילום: מירב מלכה

מתכון לג'פטות ביתיות בטעם נפלא / מאת: מירב מלכה

המצרכים לג'פטות ביתיות בטעם נפלא (לארבע ג'בטות קטנות):

לראש העיסה:

  • 1/2 כפית שמרים יבשים (2 גרם)
  • 400 גרם קמח (3 כוסות פחות כף)
  • 260 מ"ל מים (כוס ועוד כף)

לשלב שני:

  • 560 גרם קמח (4 כוסות)
  • 430 מ"ל מים
  • 6 גרם שמרים יבשים (2 כפיות) (במקרה שיש לכם שמרים טריים – צריך להכפיל את המשקל של השמרים בשלוש.)
  • 65 מ"ל חלב (1/4 כוס או 4 כפות) (ניתן להמיר במים)
  • 50 מ"ל שמן זית (3 כפות ועוד כפית)
  • 20 גרם מלח (כף גדושה)

אופן ההכנה לג'פטות ביתיות בטעם נפלא:

  1. ממיסים את השמרים במעט מים פושרים ומוסיפים לקמח. מערבבים עד שמתקבלת עיסה דביקה וחלקה.
  2. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון נצמד או מגבת למנוחה של לילה.
  3. יום למחרת מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, החלב והמים ולשים עם וו לישה.
  4. אחרי שמתקבל בצק אחיד, מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות לפחות.
  5. הבצק שיתקבל לא דומה לבצק של לחם. הוא צריך להיות עיסתי ונשפך. מעבירים אותו לקערה ומתפיחים, מכוסה במגבת כשעה וחצי.
  6. בינתיים מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), בתחתית התנור מניחים כלי עם מים לאדים.
  7. בקערה רחבה (או על משטח רחב) מניחים ערמה של קמח. שופכים כרבע מהבצק לתוך הערמה (מפרידים את החתיכה עם סכין משאר הבצק).
  8. חשוב לשים לב – הבצק רך מאד ולכן כל התעסקות מיותרת איתו, נכניס לתוכו גושים של קמח.
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  10. אופים בתנור 20 – 25 דקות עד שהג'בטות מקבלות צבע חום כהה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום