דיווח בוושינגטון פוסט: הפנטגון מבקש תקציב של מעל ל-200 מיליארד דולר עבור המלחמה באיראן
שני שוטרים שאבטחו מחסנים נגד פוליו נורו למוות
חמושים שרכבו על אופנועים פתחו באש על שוטרים שליוו צוות של עובדי משרד הבריאות של פקיסטן שחיסנו ילדים נגד פוליו בצפון מערב המדינה, והרגו שני שוטרים
חמושים על אופנועים פתחו היום (שלישי) באש על המשטרה שליוותה צוות של עובדי משרד הבריאות של פקיסטן שחיסנו ילדים נגד פוליו בצפון מערב המדינה והרגו שני שוטרים, כך מסרו הרשויות. איש מעובדי משרד הבריאות לא נפגע.
ארבעת עובדי מחלקת הפוליו והליווי המשטרתי שלהם נסעו כולם על אופנועים. התוקפים נמלטו מהמקום ואיש לא לקח אחריות לפיגוע בעיירה גומאל, במחוז חיבר פאחטונקווה הגובל עם אפגניסטן. המתקפה אירעה ביום השני של הקמפיין של פקיסטן נגד פוליו במחוז.
פקיסטן רשמה 14 מקרי פוליו חדשים מאז אפריל, כולם ממחוז חיבר פאחטונקווה. ההתפרצות של הנגיף היא מכה למאמצים של הפקיסטניים למגר את המחלה, שעלולה לגרום לשיתוק חמור בילדים.
הקמפיינים של קיצונים בפקיסטן נגד פוליו מסתיימים באופן קבוע באלימות, חמושים אסלאמיים עורבים לעתים קרובות לצוותי מחסני הפוליו ונגד המשטרה המגנה עליהם, בטענה שקרית שמסעות החיסונים הם "קונספירציה מערבית" לפגוע בילדים.
פקיסטן ואפגניסטן הן המדינות היחידות בעולם שבהן הפוליו נותר אנדמי. בשנת 2021, פקיסטן דיווחה רק על מקרה אחד, מה שעורר תקווה שהיא קרובה למיגור הפוליו.
