אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
לבנון מבקשת מאיראן אספקת דלק בחינם
לבנון שסובלת ממשבר אנרגיה שמוביל לצמצום השימוש היומי בחשמל מבקשת מאיראן אספקת דלק חינם. המטרה היא להימנע מסנקציות אמריקניות היות ומדובר בתרומה ולא במכירה
בלבנון מתכוננת לשלוח בימים הקרובים משלחת לאיראן על מנת לדון באפשרות לקבל אספקת דלק בחינם, כך דווח בסוכנות הידיעות 'רויטרס' מפי מקורות ממשלתיים.
אותם מקורות מסרו ל'רויטרס' כי השגריר האיראני בביירות, מוג'תבא אמאני, הציע דלק איראני במתנה עבור לבנון, אחד המקורות הוסיף: "אנו פועלים על כך שהעסקה תיחשב כתרומה ולא רכישה, כך ניתן יהיה להימנע מסנקציות אמריקניות".
עוד דווח כי אם תיחתם העסקה בין שתי המדינות, תהיה זו הפעם הראשונה שאיראן תספק משלוחי דלק באופן ישיר ללבנון, לאחר שבשנה שעברה העבירה איראן משלוחי דלק למדינה דרך חיזבאללה.
כידוע לבנון מתמודדת עם משבר אנרגיה ובעקבותיו אספקת החשמל במדינה מספיקה לשעות בודדות בלבד ביום.
