רח"ט מחקר באמ״ן אמר בדיון: ״אנחנו מזהים רצון של חמאס לחדש את המשילות בקו האדום (כלומר בשטח של חמאס) לגייס אנשים ולבצע התעצמות וצריך לשים לב שחמאס עדיין ארגון מאיים״. הרמטכ״ל הסתייג מעט ואמר: אני מבין את האמירה של רח"ט מחקר, היא נכונה כי אלה הכוונות שלהם ולצד זאת אני אומר לך רה״מ - חמאס הוא ארגון מוכרע הוא לא יורה, אנחנו מחסלים לו מחסנים, אנחנו מחסלים לו בכירים ואת מי שעשה את השביעי באוקטובר, הוא לא מגיב, ולכן אפשר להגיד שחמאס הובס (ווינט)
הסינים לוטשים עיניים לחומר הנדיר שנמצא על הירח
סין מתכננת לבקר בירח לפחות שלוש פעמים נוספות בעשור הקרוב | הדחיפות להגיע לכוכב נובעת כתוצאה מגילוי מינרל ירחי חדש שהתגלה על ידי הגשושית בדצמבר 2020
סוכנות החלל הלאומית של סין, המקבילה לנאס"א, קיבלה אישור לשלוח שלושה כלי טיס בלתי מאוישים לירח כחלק מתוכנית הירח של צ'אנג-אה 5 (גשושית סינית לחקר הירח) כך דיווחה עדי זריפי ב"חדשות 12".
ע"פ הפרסום במגזין בלומברג, סין מתכננת לבקר בירח לפחות שלוש פעמים נוספות בעשור הקרוב, הדחיפות להגיע לכוכב נובעת כתוצאה מגילוי מינרל ירחי חדש שהתגלה על ידי הגשושית בדצמבר 2020.
המינרל נקרא Changesite-(Y), והוא התגלה על ידי מכון המחקר של בייג'ינג לגיאולוגיה של האורניום והן הגיעו בעזרת דגימות שנאספו במהלך משימת האיסוף בירח. לפי בלומברג, הוא מכיל את האיזוטופ הליום-3, שהוערך כמקור האנרגיה העתידי.
בסוכנות החלל האירופית הסבירו: "חושבים שהאיזוטופ הזה יכול לספק אנרגיה גרעינית בטוחה יותר בכור היתוך, מכיוון שהוא אינו רדיואקטיבי ולא יפיק תוצרי פסולת מסוכנים".
משמעות הדבר - האנרגיה הגרעינית שתהיה בת קיימא יותר בטווח הארוך. על פי הערכות המומחים, כ-40 טון של הליום-3 מספיקים על מנת לייצר חשמל עבור ארצות הברית כולה למשך שנה.
