יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
לקראת הלווית מלכת אנגליה: הוראת ראש הישיבה והפסק של החיד"ו וייס
הלווית המלכה אליזבת השניה בלונדון והאבל שמורגש בממלכה כולה הוביל לשאלות הלכתיות מצד חברי הקהילות החרדיות. האם לקיים הכנסת ספר תורה בימים אלו? ומה לגבי הלימודים ביום הלוויה? משה ויסברג עם השאלות והתשובות שהוצגו לראש הישיבה ולפוסק הנודע
ארונה של המלכה אליזבת השניה שנפטרה ביום חמישי שעבר הגיע ללונדון בפעם האחרונה, החל ממחר (רביעי) יוכלו אזרחים לחלוף על פניו עד יום שני לפנות בוקר, אז תתקיים הלוויה.
בציבור החרדי בלונדון שגם העריך את המלכה ואף נשא תפילה מידי שבת לשלומה של מלכות בברכת 'מי שברך' מיוחדת התעוררו כמה שאלות.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי קהילה בלונדון הפנתה שאלה לדיין הגאון רבי חיים דוד וייס, רב קהילת סאטמר באנטוורפן, האם לקיים בימים אלו הכנסת ספר תורה ברחובה של עיר בתוך ימי האבל.
החיד"ו וייס השיב כי אין לקיים כי זה דבר שאפשר לדחות כי חייבים להימנע מלהראות שמחה בפומבי כגון חופה או הכנסת ספר תורה כי באם יקיימו מעמדים כאלה, הם עלולים לגרום חרון אף ושנאה ליהודים.
בפסק הלכה נוסף מאת ראש ישיבת גייטסהד, הגאון רבי אברהם גורביץ, זקן ראשי הישיבות באירופה, הוא הורה להשאיר בית הספר לבנות סגור בשעת הלוויתה של המלכה ולאחריה ללמד רק לימודי קודש.
במכתב שנשלח להורי התלמידים בבית הספר כותבת ההנהלה: שאלנו את הרב אברהם גורביץ בעניין פתיחת בית הספר ביום שני הבא בגלל הלוויה של המלכה. הפסק היה לא לקיים לימודים במהלך ההלוויה, ולאחר מכן ללמד רק לימודי קודש. לכן אנו מציעים לקיים לימודים בבית ספר רק בין השעות 14:00 ל-16:00 אחר הצהריים, ורק לימודי קודש.
בבית הספר מעריכים כי רבים לא יוכלו לבוא אחר הצהריים, במקום ההגעה ללימודים בבוקר, אולם מציינים כי "אם אפשר להגיע זה יהיה מאוד מיוחד מצידכן. המורות שממילא עובדות אחר הצהריים יהיו בבית הספר, וצפויות ללמד שיעור קודש ביום שני הקרוב".
