רח"ט מחקר באמ״ן אמר בדיון: ״אנחנו מזהים רצון של חמאס לחדש את המשילות בקו האדום (כלומר בשטח של חמאס) לגייס אנשים ולבצע התעצמות וצריך לשים לב שחמאס עדיין ארגון מאיים״. הרמטכ״ל הסתייג מעט ואמר: אני מבין את האמירה של רח"ט מחקר, היא נכונה כי אלה הכוונות שלהם ולצד זאת אני אומר לך רה״מ - חמאס הוא ארגון מוכרע הוא לא יורה, אנחנו מחסלים לו מחסנים, אנחנו מחסלים לו בכירים ואת מי שעשה את השביעי באוקטובר, הוא לא מגיב, ולכן אפשר להגיד שחמאס הובס (ווינט)
המדינה הפופולרית לתיירים מסירה סוף סוף את ההגבלות
יפן תסיר החל מהחודש הבא את הגבלות הקורונה המחמירות בגבולות, ותאפשר בכך לתיירים לשוב בהמוניהם למדינה לראשונה מזה שנתיים וחצי
ראש ממשלת יפן פומיו קישידה הודיע כי החל מחודש הבא ולראשונה מזה שנתיים וחצי, הגבלות הקורונה המחמירות בארצו תוסרנה, ובכך יתאפשר לתיירים לשוב בהמוניהם למדינה.
"אנחנו אומה ששגשגה באמצעות זרימה חופשית של אנשים, סחורות והון", אמר קישידה והוסיף כי "הקורונה כמובן שיבשה זאת, אך יפן תקל בהגבלות הכניסה כדי להתאים את עצמה לארה"ב וכן תחזור לאפשר כניסה ללא ויזה וכניסת תיירים".
התאריך המדויק לכניסת מבקרים זרים ותיירים ללא ויזה תחל ב-11 באוקטובר.
יש לציין כי יפן היא אחת המדינות האחרונות שפותחת מחדש את הגבולות מאז התפרצות הקורונה. רק סין עוד לא חשפה תוכניות להקלת ההגבלות הנוקשות, הכוללות סגרים גורפים.
ב'כלכליסט' מציינים עוד כי ביפן החלו בהקלה בהגבלות ביוני, כך שבשלב זה מתאפשרת כניסתם רק של תיירים בטיולים מאורגנים, וכן מוטלת מכסה יומית של 50 אלף תיירים בלבד. כל המבקרים חייבים גם להוציא ויזה. בשל ההגבלות הנמשכות, התיירים עד כה העדיפו ברובם להימנע מביקורים ביפן. כך למשל, ביולי הגיעו 8,000 תיירים בלבד זאת לעומת כ-3 מיליון ביולי 2019.
אולם, על אף הגבלות הכניסה ביפן נרשמה עלייה במספר מקרי הקורונה בחודש שעבר, ומספר הנדבקים היומי טיפס ל-250 אלף. עם זאת, מספר המתים הכולל מקורונה נחשב אחד הנמוכים בעולם.
