אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתכון לעוגיות מקרוד מטוגנות
נהדר לאוהדי הסולת: מתכון מוצלח של עוגיות מקרוד המורכבות מבצק סולת וממולאות בתמרים, מטוגנות בשמן עמוק וטבולות בסירופ מתוק
מתכון לעוגיות מקרוד מטוגנות / אתי זוהר
המצרכים לעוגיות מקרוד מטוגנות:
- 1/2 קילו סולת
- 1.5 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כוס שמן רותח על כל המצרכים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 + רבע כוסות מים מהברז
למילוי:
- תמרים בוואקום
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- כמה טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה לעוגיות מקרוד מטוגנות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק
- מחלקים את הבצק ל 3 כדורים
- מרדדים כל כדור בצק למלבן ומורחים בתמרים בוואקום
- ניתן לחמם על הגז את התמרים ולהוסיף להן מעט מיץ תפוזים, קינמון וציפורן
- מגלגלים לרולדה חותכים לעוגיות ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה
- כאשר העוגיות מתקררות טובלים כל עוגיה בסירופ חם
הכנת הסירופ:
- בסיר קטן מכניסים את מצרכי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך כ 15 דקות, עד לקבלת סירופ חלק.
בהצלחה רבה ובתאבון
