שב״כ ומלמ״ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון) עצרו אזרח זר מטג׳יקיסטן עם דרכון רוסי - שריגל לטובת האיראנים בשטח ישראל במהלך מבצע ״שאגת הארי״. הוא תיעד והעביר לאיראנים מיקומי נפילות של טילים, העביר נ״צ של מגדלי עזריאלי, צילום של נמל חיפה וכן ניסה לצלם מתקן ביטחוני רגיש בצפון הארץ. בקרוב יוגש נגדו כתב אישום
המוכר נשאר בלי הרכב ובלי הכסף: כך פעלה השיטה
חוקרי משטרת ישראל עצרו חשוד המרצה כעת עונש מאסר, בחשד שביצע עבירות הונאה בירושלים ובמרכז הארץ. במהלך היום תבקש המשטרה להאריך את מעצרו
הציג מצג שווא ונעלם עם כלי הרכב: חוקרי מפלג ההונאה ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים, עצרו אמש (רביעי) חשוד תושב תל אביב בשנות ה-30 לחייו בחשד שביצע עבירות הונאה במסגרתן הציג מצג שווא אודות תשלום כספי לקורבנותיו שביקשו למכור את רכבם, קיבל לאחר מכן את הרכב לידיו ו"נעלם" כאשר בדיעבד, כסף זה כלל לא הועבר לידי הקורבנות.
בעקבות מספר תלונות שהגיעו לידי חוקרי יחידת ההונאה ימ"ר ירושלים בגין מעשים אלו, בירושלים ובמרכז הארץ, החלו חוקרי המשטרה בפעילות חקירתית סמויה במטרה לאסוף ראיות כנגד החשוד במעשה. מדובר בחשוד שעל פי החשד לא בחל במעשיו והמקרה האחרון שביצע התרחש ימים ספורים לפני תחילת עונש מאסר שהושת עליו בגין עבירות אחרות.
עד כה בידי חוקרי המשטרה מספר תיקים המיוחסים לחשוד ואמש הובל החשוד והועבר מתא המאסר אל חדר החקירות במפלג ההונאה של ימ"ר ירושלים, כאמור.
במהלך היום יובא החשוד בפני בימ"ש שם יבקשו חוקרי המשטרה להאריך את מעצרו לטובת מיצוי פעולות החקירה ובניסיון לאתר קורבנות נוספים למעשים אלו של החשוד.
