דורון קדוש: דיווח מאוד מעניין הלילה באל-ג׳זירה: ישראל תקפה בעומק שטח סוריה - בנמל התעופה הצבאי אבו א-דהור באזור אידליב בצפון סוריה. נמל התעופה הצבאי הזה נמצא 300 ק״מ משטח ישראל - ו-60 ק״מ בלבד מגבול סוריה-טורקיה. לפי הדיווח, הותקפו ב-4 טילים מסלולי ההמראה של נמל התעופה. לא נמסרו פרטים נוספים ולא ברור האם דבר נוסף נפגע על הקרקע - או שהתקיפה כוונה רק אל מסלולי ההמראה. בישראל לא מתייחסים לדיווחים.
חריג: פעיל השמאל התמוטט ומת במקום
פעיל שמאל שהגיע ללוות רועי צאן פלסטינים בבקעת הירדן נפל בעת מילוי תפקידו לאחר שלקה בדום לב. בארגוני השמאל ניסו תחילה לטעון כי קדם לכך עימות מילולי בינו לבין בעל חווה יהודי | אולם לא נמצא כל קשר בין המקרים
אירוע חריג אתמול (שני) ליד היישוב חמרה שבבקעת הירדן. פעיל שמאל התמוטט ככל הנראה מאירוע לבבי ומת.
לפי הדיווח של חיים גולדיטש ב-ynet, הפעיל בן ה-69 הגיע למקום כדי ללוות רועי צאן פלסטינים והתמוטט פתאום. למקום הוזנק מסוק של יחידת 669, אך לאחר מאמצים רבים נקבע מותו במקום.
למרות שניסו גורמי שמאל ופלסטינים לטעון כי קדם למקרה חיכוך או עימות בינו לבין מתנחלים או חיילים, דובר צה"ל הכחיש זאת וגם לפי צוות מד"א שהגיע למקום מדובר באדם שהתמוטט והוענק לו טיפול רפואי, ולא נתקלו בעימות.
במשטרה בודקים את הנסיבות, אך פעילי שמאל טוענים שהיה במקום עימות מילולי בלבד בין המנוח לבעל חווה יהודי שלא אהב את פעילות הרועים, אך לא הייתה אלימות פיזית בכלל וכעשרים דקות לאחר מכן הוא התמוטט במרחק ניכר ממקום העימות המילולי.
אותם פעילים העידו במשטרה כבכל אירוע שאדם מוצא את מותו כדי לשלול חשד לפלילים.
