פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
מדאיג: כמאה אלף תינוקות לא מחוסנים לפוליו
התפשטות הפוליו בישראל: כמאה אלף תינוקות וילדים לא מחוסנים למחלה באופן מלא, הורים רבים לא משתפים פעולה
כ-100 אלף תינוקות וילדים בישראל אינם מחוסנים באופן מלא מפני פוליו וחלקם אינם מחוסנים כלל. כך פורסם ב'כאן 11'.
בין התינוקת שאינם מוגנים מפני הידבקות ישנם כ-20 אלף תינוקות בגילאי 6 שבועות עד 11 חודשים. חלקם לא מחוסנים בכלל חלקם מחוסנים במנה אחת או שתיים.
לפי הנתונים, בגילאי שנה עד 6 ישנם כ-68 אלף ילדים שלא השלימו חיסוני פוליו,או שלא התחסנו בכלל. מגיל 6 עד 20 המספר עומד על כ-40 אלף ילדים.
ביום ראשון פורסם על התפשטות נרחבת של נגיף הפוליו וכי משרד הבריאות פועל להבאת חיסונים מותאמים. היום אמרו אחיות בריאות הציבור שאמורות לחסן את הילדים ולשכנע את הוריהם לחיסון כי הן קיבלו הודעה כי לא יקבלו תוספת שכר עבור העבודה הנוספת הזאת. זאת בנוסף לעומס הרב. לכן עקב הסכסוך הכספי בין משרד האוצר למשרד הבריאות לבין הסתדרות האחיות, החיסונים הללו מתעכבים.
