סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
הרשות הפלסטינית עצרה פעילי חמאס והוציאה מהם הבטחות
המבצע המשמעותי יצא לפועל לקראת אירועי יום השנה ה-35 לארגון הטרור, במטרה להשיג יציבות ביטחונית • פעילי חמאס מרכזיים ביו"ש נחקרו ואוימו שלא לקיים צעדות תמיכה או להניף את דגלי הארגון
ביום רביעי יציין ארגון הטרור חמאס את יום השנה ה-35 לייסודו. לרגל האירוע יקיים הארגון עצרת ענק ברצועת עזה, ובנוסף תכננו ראשיו לקיים עצרות ומפגני כוח ביהודה ושומרון. אלא שהרשות הפלסטינית קיבלה החלטה לעשות ככל האפשר על מנת למנוע את העצרות ומפגני הכוח, כך דווח ב'כאן חדשות'.
גורמים ברמאללה אמרו, שבסוף השבוע האחרון, פתחו מנגנוני הביטחון הפלסטינים במבצע רחב היקף ומרוכז, במהלכו זומנו לחקירה עשרות מפעילי השטח הבולטים של חמאס מכל רחבי הגדה המערבית.
בין אלו שזומנו לחקירה נמצאים גם, ראשי חמאס בכפרים הגדולים, בעיירות ובערים הפלסטיניות. במהלך החקירה, הוזהרו הפעילים שלא לקיים שום אירוע לרגל יום השנה ליסוד הארגון. בנוסף, לפעילים הועבר מסר ברור כי במידה ויוציאו לפועל מפגן תמיכה, ולו הקטן ביותר, הדבר יוביל למעצר מיידי של האחראים.
הפעילים התחייבו שלא יתלו ולא יניפו בשבוע הקרוב, דגלי חמאס. עם זאת, גורמים פלסטינים אישרו כי בתוך הקמפוסים באוניברסיטאות הפלסטיניות בגדה, הם לא ימנעו קיום עצרות.
בתוך כך, בסוף השבוע עצרו מנגנוני הביטחון הפלסטינים במחנה הפליטים עסכר בשכם, פלסטיני שהחזיק ברשותו שישה מטעני צינור, שעימם תכנן לעשות שימוש במקרה של כניסת כוחות צה"ל למחנה.
יצויין כי, מנגנוני הביטחון הפלסטינים הגבירו בחודש האחרון באופן משמעותי את אחיזתם במרחב הפלסטיני, והם מסכלים פיגועים ומבצעים מעצרים רבים, בעיקר באזורים של שכם וג'נין.
