אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתכון למרק עדשים כתומות וירקות
מתכון נהדר ליום סגריר וקר, מרק ירקות עם עדשים כתומות, שיעניק לכם חמימות וטעם משובח ליום נפלא
מתכון למרק עדשים כתומות וירקות / אתי זוהר
המצרכים למרק עדשים כתומות וירקות:
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
- 3 גבעולי סלרי
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- מעט מלח
- קמצוץ פלפל לבן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מים רותחים (כ 4 סנטימטר מעל גובה הירקות)
- עלי סלרי / כוסברה
אופן ההכנה למרק עדשים כתומות וירקות:
- בקערה מכניסים את העדשים ומעליהן ממלאים במים.
- משרים במשך 10 דקות
- בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את יתר הירקות, צורבים אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהגזר ותפוחי אדמה והסלרי מקבלים צבע מעט שחום
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
- מסננים ושוטפים היטב את העדשים
- מוסיפים את העדשים לירקות שטוגנו ומכסים במים רותחים כ4 סנטימטרים גובה מעל הירקות והעדשים.
- מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מבשלים במשך כחצי שעה, לקראת הסוף מוסיפים את עלי הסלרי או הכוסברה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
