אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ניסיון הפיגוע בצפון השומרון: נעצרו מחבלים החשודים בירי
לפני כשבועיים, בליל שבת, פתחו מחבלים בירי לעבר היישוב שקד בצפון השומרון | הבוקר הודיעו צה"ל ושב"כ על מעצר חשודים בירי
לוחמי צה"ל ושב"כ עצרו חשודים בירי לעבר היישוב שקד בחודש שעבר. בפעילות מבצעית משותפת של צה"ל ואנשי שירות הביטחון הכללי בחטיבה המרחבית מנשה, נעצרו לאחרונה מספר חשודים בירי לעבר היישוב, שלא הוביל לנפגעים בגוף. הפעילויות התבצעו בעקבות מידע מודיעיני של השב"כ והחשודים הועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון.
נזכיר כי בליל שבת לפני כשבועיים פתחו מחבלים בירי לעבר היישוב שקד בצפון השומרון. בחסדי שמיים הפיגוע הסתיים ללא נפגעים, אך אחד מהקליעים פגע באחד מבתי היישוב. לאחר הפיגוע פתחו כוחות צה"ל בסריקות באזור, במטרה להתחקות אחר המחבלים.
גדוד ג'נין של הג'יהאד האסלאמי קיבל על עצמו אחריות לפיגוע, זמן קצר אחרי הירי: "הלוחמים שלנו ירו בצרורות לעבר ההתנחלות שקד בשעה 17:30".
