אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
הדירוג השנתי: מי הם הצבאות החזקים בעולם: היכן ישראל, רוסיה ואוקראינה
כמידי שנה מתפרסם דירוג הצבאות החזקים בעולם. מי שומרת על המקום הראשון ומי באופן מפתיע נמצא רחוק מדי. הדירוג מתפרסם על רקע הלחימה המתמשכת על אדמת אוקראינה, והמשך האיום האיראני המרחף על מדינת ישראל | אז מי מבין השניים חזק יותר לפי הדירוג
דירוג מדד 'global fire power' (כוח האש העולמי) הצבאות החזקים בעולם לשנת 2023 מתפרסם בימים אלה. במקום הראשון נמצאת ארצות הברית, אחריה רוסיה, למרות המעידה המביכה על אדמת אוקראינה, במקום השלישי נמצאת סין. כמה מדינות ערביות התקדמו בדירוג ברשימה הסופית של 145 מדינות. יצוין כי הדירוג נקבע לפי יכולות פיזיות, גיאוגרפיות ולוגיסטיות.
במקום הרביעי נמצא הודו ואחריה במקום החמישי נמצא הצבא הבריטי. דרום קוריאה שישית ופקיסטן שביעית. יפן מדורגת במקום השמיני של הצבאות החזקים בעולם. את העשירייה סוגרים צבאות צרפת ואיטליה.

טורקיה במקום ה-11, אחריה נמצא צבא ברזיל, אינדונזיה במקום ה-13, מצרים - 14, צבא אוקראינה שמוכיח בימים אלה יכולות מרשימות שהפתיעו את העולם ממוקם בדירוג 'כוח האש העולמי' במקום ה-15, לאחר שבדירוג הקודם היה במקום ה-22.
במקום ה-16 - אוסטרליה, אחריה - צבא איראן ששלטונו מאיים להשמיד את מדינת ישראל. במקום ה-18 נמצא צבא ההגנה לישראל שטיפס מעלה מהמקום ה-20. אחרינו נמצאת וייטנאם ואת העשירייה השנייה סוגר הצבא הפולני במקום ה-20.

בהמשך הרשימה נמצאים לפי הסדר, צבאות: ספרד, ערב הסעודית, טיוואן, תאילנד, גרמניה, אלג'יריה, קנדה, ארגנטינה, סינגפור וצבא יוון במקום ה-30.
בעשירייה הרביעית: מקסיקו, פיליפינים, דרום אפריקה, צפון קוריאה באופן מפתיע רק במקום ה-34, צבא נורבגיה במקום ה-35, אחריה: ניגריה, שבדיה, מיאנמר, הולנד, בנגלדש ופורטוגל.
