פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
תם עידן: המחשבים שלכם עלולים להיות בסכנה
היום מסתיימת התמיכה של מיקרוסופט במערכות ההפעלה Windows 7 ו-Windows 8
היום (שלישי) 10 לינואר מערכות ההפעלה Windows 7 ו-Windows 8 יפסיקו לקבל עדכוני אבטחה קריטיים. דפדפן chrome הפופולרי ימשיך לעבוד על המחשבים עם מערכות ההפעלה הללו, אך הם לא יקבלו עדכוני אבטחה קריטיים או תכונות חדשות.
בחברת אבטחת המידע ESET מסבירים כי "אמנם האפליקציות ומערכות ההפעלה הישנות לא מפסיקות לעבוד באופן מידי, אך הן הופכות לסיכון משמעותי ברגע גורמים זדוניים יאתרו פגיעויות שניתנות לניצול. ללא עדכוני מערכת חשובים, המכשירים עלולים להיות מטרה להתקפות מסוכנות שמטרתן לפגוע במשתמשים ובמידע".
לכן לדברי מומחי החברה, "חשוב מאוד לעבור למערכות הפעלה נתמכות בהקדם האפשרי. זה יכול להיות מטרד לרגע קטן, אך לגמרי קל ופשוט יותר ממה שיקרה ברגע של פגיעה. אמנם חברת מיקרוסופט עדכנה מספיק זמן מראש לגבי כוונותיה לסיים את התמיכה, אך זה בכל זאת הגיוני שמיליוני אנשים ישכחו או פשוט ידחו את העדכון הזה. תהליך העדכון הוא לא מסובך וכדאי לבצע אותו מאשר ליפול למתקפת סייבר".
