גילי כהן: חשיפה במהדורת כאן חדשות: ראש השב"כ דוד זיני הקפיא את כל המינויים בארגון. זיני, כך לפי מקורות, בוחן מחדש את מנגנון המינויים בשירות הביטחון הכללי. ביום שישי חשפנו כי זה חצי שנה אין מינוי קבע לתפקיד של ראש חטיבת עזה בשב"כ - אחד מתפקידי המפתח בארגון. מסתבר שזהו לא התפקיד היחידי שלא מאויש בדרך קבע. משירות הביטחון הכללי לא התייחסו לידיעה.
בן גביר לצד המפכ"ל: "שומר חומות 2 בפתח"
השר לביטחון לאומי הזהיר במסיבת עיתונאים יחד עם המפכ"ל כי אירועי שומר החומות בערים המעורבות עשויים לחזור על עצמם | בן גביר הצהיר כי משכורות השוטרים יעלו: "קורא לאלו שעזבו את המשטרה בשנים האחרונות - שובו הביתה"
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי הציגו הערב (שלישי) תכנית להעלאת משכורות השוטרים והקמת משמר לאומי. בן גביר הזהיר כי "שומר החומות 2 נמצא בפתח", וקרא לחזק את המשטרה במטרה להגיע מוכנים לאירועים, במידה ויתרחשו.
"המשטרה סובלת לאורך שנים ממחסור חמור בתקציב. השוטרים עובדים בלילות, בימים, בשבתות ובחגים. הם חוזרים הביתה עם סכומים כל כך נמוכים", אמר בן גביר. "לא פלא שבשנת 2022 התפטרו פי 2 שוטרים מאשר 2021. בשנה האחרונה זינק מספר המתפטרים ל-1,030 שוטרים שהתפטרו מהמשטרה. נעלה את משכורות השוטרים בין 20 ל-40 אחוזים. אני קורא לכל השוטרים שעזבו את המשטרה בשנים האחרונות שובו הביתה".
בן גביר הוסיף: "היום הזה הוא יום של בשורה לאזרחי ישראל על הרפורמה במשטרה, בשורה לכולנו. בהסכם הקואליציוני השגנו 14 מיליארד שקלים לשנתיים הקרובות. נשקיע את הכסף בשביל הילדים שלנו וכדי להחזיר את הביטחון האישי והמשילות לכלל תושבי מדינת ישראל".
