סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
דרעי מאשים: "לפיד טרפד את הניסיון להידברות"
יו"ר ש"ס האשים את לפיד בטרפוד הניסיון לקיים הידברות על הרפורמה המשפטית: "כולם ראו את התגובה הראשונית של יאיר לפיד. זה היה חסר היגיון". הוא הוסיף: "נראה שכרגע רוב הגורמים באופוזיציה לא רוצים להגיע לפשרה, אבל עדיין זה עדיין אפשרי"
יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי התייחס היום (שני) בפתח ישיבת סיעת ש"ס לניסיונות לקיים הידברות על הרפורמה המשפטית והאשים את יו"ר האופוזיציה לפיד בטרפוד השיחות. "הנשיא הרצוג פנה בשבוע שעבר לחלק מראשי הקואליציה והבענו הסכמה להידבר על בסיס המתווה שהוא הגיש. נתנו לאופוזיציה שבוע שלם להידבר ולהגיע להסכמה רחבה. לצערנו הרב, כולם ראו את התגובה הראשונית של יאיר לפיד. זה היה חסר היגיון. הוא למעשה טרפד את הניסיון הזה".
דרעי הוסיף: "אנחנו מדברים על הגעה להבנות והוא מתנצח. ברור שכל המטרה שלו היא רק לעצור את הרפורמה. לצערי הרב שומעים את ההתבטאויות הקשות של ראשי המתנגדים לרפורמה, אנשים בכירים ביותר - מסתבר שהם מעוניינים במאבק מאשר בהידברות".
דרעי הבהיר: "עדיין לא מאוחר. אנחנו נצביע היום על הקריאה הראשונה, ואנחנו מאפשרים לכולם להגיע לוועדת חוקה חוק ומשפט ולדבר. גם שם אפשר להגיע להסכמות. אני אמנם סקפטי אם הם באמת רוצים להגיע להסכמות ונראה שכרגע רוב הגורמים באופוזיציה לא רוצים להגיע לפשרה, אבל עדיין זה עדיין אפשרי".
