סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
נתניהו: "הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי שלנו"
ראש הממשלה נתניהו השתתף בקריאת מגילה עם לוחמי מג"ב בבית חורון. נתניהו התייחס לאיומי הסרבנות ואמר: "הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי הזה, ולכן אסור שיהיה לה מקום במחוזותינו". בתוך כך, גנץ והרמטכ"ל יפגשו מחר עם חיילי מילואים מהיחידות השונות בצה"ל
ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף הערב (שני) כי באירוע קריאת מגילה עם לוחמי מג"ב בבית הכנסת בבה"ד מג"ב, בבית חורון, יחד עם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
נתניהו התייחס לאיומי הסרבנות בצה"ל בעקות קידום הרפורמה המשפטית ואמר: "הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי שלנו".
לדברי נתניהו, "כשאנחנו נלחמים בשדה הקרב ומסתכלים ימינה, איננו עושים זאת על מנת לבחון את הדעות הפוליטיות. תהיינה אשר תהיינה המחלוקות, אנחנו תמיד מאוחדים מול מבקשי נפשנו. הסרבנות מאיימת על היסוד הקיומי הזה, ולכן אסור שיהיה לה מקום במחוזותינו".
עוד אמר נתניהו: "מעולם לא נתנו לסרבנות דריסת רגל, בשום מצב ובשום מקום. לא בסדיר ולא במילואים". לדבריו, "יש מקום למחאה, אבל אין מקום לסרבנות. כי ברגע שאנחנו נותנים לה לגיטימיות, נגע הסרבנות מתפשט ויהפוך לשיטה. אנחנו נתגבר על הסרבנות, אבל זרעים שנצמחים כאן יכולים להצמיח גידולי פרא".
ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד הגיב בטוויטר ותקף: "מי שאחראי לכאוס ולשבר העמוק בחברה הישראלית ובצה״ל, זו רק הממשלה ההרסנית בתולדות המדינה".
"נתניהו, בממשלה שלך יושבות שתי מפלגות שסרבנות זה המצע שלהם, למה עליהן אתה לא אומר מילה? במקום מסיבות עיתונאים עלובות עם ליצן הטיקטוק תעצור את הטירוף".
בתוך כך, שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ״ל רב-אלוף הרצי הלוי יקיימו מחר פגישה עם חיילי מילואים מהיחידות השונות בצה״ל. מלשכת שר הביטחון נמסר כי, "המפגש יתקיים בלשכת שר הביטחון בקריה ויהיה סגור לסיקור תקשורתי".
