ספיר ליפקין: בתגובה לתקיפה הגשר בכרג’ ומתקני פטרוכימיה במשהאר, משמרות המהפכה טוענים שתקפו תשתיות אנרגיה של ישראל ואינטרסים אמריקניים באזור היעדים שעליהם טענו: • בית זיקוק בחיפה, שלפי האיראנים מספק דלק למטוסי קרב • מתקני גז של החברות האמריקניות אקסון, מוביל ושברון בחבשאן שבאיחוד האמירויות • מתקן פטרוכימי בא-רווייס באמירויות - שלפי ההודעה עלה באש • מתקן פטרוכימי בבחריין • מתקנים פטרוכימיים בשועייבה שבכווית במשמרות המהפכה האשימו כי ארה”ב וישראל תקפו תשתיות אזרחיות באיראן, וטענו כי מדובר ב”תגובה מידתית ראשונית”. עוד איימו כי כל פגיעה נוספת בתשתיות אזרחיות תיענה ב”תגובה רחבה וקשה יותר”. לדבריהם, איראן תגבה בעתיד את “מחיר הנזקים” מהתוקפים, ואף ציינו כי משלמי המסים בארה”ב יישאו בעלויות
התלמיד חכם מחיל הים האמריקני הלך לעולמו
הרב נפתלי קרייזלר מלייקווד, רב צבאי ותלמיד חכם, הלך לעולמו לאחר מחלה קשה. הוא אושפז בבית החולים בחודש שעבר, אך בריאותו התדרדרה במהירות במהלך השבועות הבאים. בתפקידו פעל לסייע ליהודים רבים במצבים דחופים, ייעוץ והכוונה בתשומת לב ובאהבה
הרב נפתלי קרייזלר ז"ל תלמיד חכם ורב צבאי בחיל הים האמריקני, נפטר בפתאומיות שלושה שבועות בלבד לאחר שאובחן כחולה בסרטן. הרב קרייזלר הותיר אחריו אישה אבלה ושלושה ילדים קטנים.
הרב נפתלי קרייזלר שירת בחיל הים במשך 19 שנים. הוא זכה להערכה על ידי חיילים רבים שלו על תפקידו ומסירותו. בתפקידו פעל לסייע ליהודים רבים במצבים דחופים, ייעוץ והכוונה בתשומת לב ובאהבה. הוא גם התנדב במשך זמן מה ברשת 'אורה' בלייקווד המקיימת פעילות לבני נוער.
הוא אושפז בבית החולים בחודש שעבר, אך בריאותו התדרדרה במהירות במהלך השבועות הבאים. הוא נפטר 25 ימים בלבד לאחר קבלת האבחנה כי הוא חולה בסרטן. הרב קרייזלר שהיה רב צבאי בצי האמריקני, שהה לעיתים הרחק ממשפחתו במשך שבועות וחודשים.
"לימוד התורה של נפתלי היה מעורר השראה", אמרה רעייתו אורה קרייזלר. "הוא יישם את לימוד התורה שלו על אחרים, הוא אהב לספר בדיחות, גם כדי להצחיק אנשים וגם כדי להיות נגיש יותר לאלה שזקוקים לייעוץ. הוא מצא שדרך שמחה אפשר ליצור קשרים משמעותיים עם אנשים. יהי רצון שילדינו יזכו באותה מידה בלימוד תורה. שתהיה להם הזדמנות לצמוח בחוכמה ובטוב לב כאחד".
