ספיר ליפקין: בתגובה לתקיפה הגשר בכרג’ ומתקני פטרוכימיה במשהאר, משמרות המהפכה טוענים שתקפו תשתיות אנרגיה של ישראל ואינטרסים אמריקניים באזור היעדים שעליהם טענו: • בית זיקוק בחיפה, שלפי האיראנים מספק דלק למטוסי קרב • מתקני גז של החברות האמריקניות אקסון, מוביל ושברון בחבשאן שבאיחוד האמירויות • מתקן פטרוכימי בא-רווייס באמירויות - שלפי ההודעה עלה באש • מתקן פטרוכימי בבחריין • מתקנים פטרוכימיים בשועייבה שבכווית במשמרות המהפכה האשימו כי ארה”ב וישראל תקפו תשתיות אזרחיות באיראן, וטענו כי מדובר ב”תגובה מידתית ראשונית”. עוד איימו כי כל פגיעה נוספת בתשתיות אזרחיות תיענה ב”תגובה רחבה וקשה יותר”. לדבריהם, איראן תגבה בעתיד את “מחיר הנזקים” מהתוקפים, ואף ציינו כי משלמי המסים בארה”ב יישאו בעלויות
ביקור סמוטריץ' בארה"ב: מוחרם ותחת ביקורת
ברקע הביקורת נגדו, שר האוצר פתח את ביקורו בארצות הברית אך הוא לא הצליח לקבוע שם כמעט שום פגישה. במקביל, מאות יהודים אמריקאיים מתכוונים למחות נגדו בזמן נאומו
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החל היום (ראשון) את ביקורו בארצות הברית, כשברקע הוא תחת ביקורת חריפה מצד ממשל ביידן ומצד ישראלים מקומיים.
לפי הדיווח ב'כאן חדשות', סמוטריץ' לא הצליח לקבוע שם כמעט שום פגישה, ולמעשה סדר היום שלו דליל מאוד. בשעות הערב הוא צפוי לנאום בכנס הבונדס, שלשמו הגיעה, אך מעבר לכך אין לו לו"ז פגישות.
שר האוצר הודיע מראש שהוא לא מעוניין להיפגש עם נציגי ממשל ביידן, אבל האחרונים הלכו צעד נוסף - והחליטו שלא לשלוח נציג מטעמם לכנס הבונדס, שיתרחש כאמור הערב, רק בשל השתתפותו של סמוטריץ'. מחוץ לכנס מתכננים יהודים אמריקאיים להפגין נגדו בזמן שינאם.
סמוטריץ' אומנם כן רצה להיפגש עם קרן המטבע העולמית וארגון לשכות המסחר, אלא שהם דחו את בקשתו. גם הארגונים היהודים הגדולים מתרחקים משר האוצר הישראלי, כולל השדולה איפא"ק. הוא ייפגש רק עם שני ארגונים יהודים.
