אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
תיעודים מרהיבים: אגמון החולה נצבע בכתום
נדידת הפרפרים הגדולה החלה ואגמון החולה-קק"ל נצבע כתום | אלפי פרפרים ממין נמפית החורשף נצפו היום וסיפקו תיעודים מרהיבים | נמפית החורשף מגיעה לישראל ממדבריות חצי האי ערב
היום (ראשון) משעות הבוקר נמלא אגמון החולה במעופפים הכתומים - אלפי פרפרים ממין נמפית החורשף.
נמפית החורשף מגיעה לישראל ממדבריות חצי האי ערב. כשיש שם חורף מוצלח, אנחנו זוכים במראות הנפלאים האלה.
נדידת הפרפרים היא 'נדידה בין-דורית', והם מתרבים במהלך הנדידה. גם הם, כמו הציפורים, נודדים עכשיו צפונה ויכולים לעוף במשך שעות רבות למרחקים גדולים, כשהם נעזרים ברוח.
עינבר שלומית רובין, מנהלת השטח באגמון החולה-קק"ל הגיבה: "זו חוויה כל כך מיוחדת, לעמוד באגמון ולהיות מוקפת בכל כך הרבה פרפרים! הטבע כל כך מיוחד, ובכל יום הוא מכין לנו הפתעות חדשות."




