נציגת האיחוד לענייני חוץ ומדיניות ביטחון קאיה קאלאס: "תוכנית השלום של עזה, אם תתממש, תהיה צעד בונה. יהיה מאתגר לוודא שחמאס עומד עומד בהתחייבות. ישראל בסופו של דבר תצטרך לסגת מעזה"
זה הסכום המטורף שהוציאו הישראלים בערב החג
זינוק של 19% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד | בערב החג בין השעות 8 ל-14:00 ה הוציאו הישראלים סכום של 823.65 מיליון ש״ח
מנתוני חברת שבא, מנהלת ומפתחת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, עולה כי בערב פסח תשפ״ג, נרשמו עומסים בהוצאות ובפעולות בכרטיסי אשראי על ידי הציבור הישראלי.
בערב החג בין השעות 8:00 עד 14:00 נרשמו במערכות שבא הוצאות בסכום כולל של 823.65 מיליון ש״ח. מדובר על עלייה של 18.9% בהוצאות לעומת השעות המקבילות בערב פסח תשפ״ב, שהיה ב-15 באפריל 2022, במהלכן נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 692.72 מיליון ש״ח.
הדקה העמוסה ביותר בערב החג היתה 13:00 עם היקף רכישות של 2.83 מיליון ₪ ויותר מ-13,000 עסקאות בדקה.
