אבי מוסקוב: ח"כ מאיר פרוש: התנהלות המשטרה הבוקר אינה תואמת התנהלות של משטרה במדינה בשלטון של יהודים, ולא משטרה במדינה המתיימרת להיות דמוקרטיה. פיזור אלים של מחאה כפי שראינו הבוקר, אנחנו מכירים מטורקיה ואיראן. מפכ"ל המשטרה, וכל שוטר או מפקד שידו היו במעל, צריכים ללכת הביתה היום!
הטענתם שם את הסמארטפון? כעת עלולים להשתלט לכם על המכשיר
ה-FBI מזהיר צרכנים שלא להשתמש בעמדות טעינה חינמיות המיועדות לסמארטפונים, טאבלטים או מחשבים אישיים - בנימוק כי האקרים עלולים לפרוץ לעמדות האלה ולהדביק את המכשירים בנוזקות או בתוכנות שעשויות לתת להם גישה אליהם
בציוץ בטוויטר של הבולשת הפדרלית בדנבר הזהירה הבולשת את הצרכנים שלא לעשות שימוש בעמדות טעינה חינמיות המיועדות לסמארטפונים, טאבלטים או מחשבים אישיים: "הימנעו משימוש בעמדות טעינה חינמיות בשדות תעופה, מלונות ומרכזי קניות, האקרים למדו כיצד להשתמש במסופי USB ציבוריים כדי להחדיר נוזקות ותוכנות ריגול למכשירים. קחו אתכם מטען משלכם והשתמשו בחיבור חשמל רגיל", נכתב.
ע"פ הדיווח ב'כלכליסט', ה-FBI פרסם אזהרה דומה באתר שלו. לא צוינו דוגמאות ספציפיות לנזקים שנגרמו למשתמשים בדרך זו. המשרד בדנבר ציין שמדובר בעצה שאינה נובעת ממקרה מסוים שאירע.
כאמור, החשש המרכזי הוא כי האקרים עלולים לפרוץ לעמדות האלה ולהדביק את המכשירים בנוזקות או בתוכנות שעשויות לתת להם גישה אליהם.
למעשה, עוד ב-2021 הזהירה נציבות התקשורת הפדרלית של ארה"ב (FCC) מתופעה דומה, שאותה כינתה "Juice jacking"; במסגרת זו, הזהירה, מכשירים עלולים "להיחטף" ע"י תוכנות שיודעות לשאוב מהם שמות משתמש וסיסמאות, ולכן על משתמשים להימנע מהטענה בעמדות ציבוריות.
