יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
פייגלין: "נתניהו צריך לפנות את תפקידו"
משה פייגלין, שהיה בעברו חבר מפגלת הליכוד, כתב היום פוסט בו קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו להתפטר מתפקידו "לטובת מנהיג מוסכם אחר מתוך הקואליציה". פייגלין מסביר כי נתניהו הגיע לשלב בו אין אצלו הפרדה בין האינטרס האישי לאינטרס הלאומי
משה פייגלין, חבר הכנסת ה-19 מטעם מפלגת הליכוד ומקים מפלגת זהות, הביע היום (חמישי) התנגדות מפתיעה לראש הממשלה בנימין נתניהו. בפוסט שהעלה בטוויטר כתב: "נתניהו צריך לפנות את תפקידו לטובת מנהיג מוסכם אחר מתוך הקואליציה".
פייגלין הסביר את עמדתו המפתיעה: "מגיע השלב שבו נופלות אצל המנהיג כל המחיצות שבין האינטרס האישי והציבורי והוא מתחיל להאמין שמה שטוב בשבילו טוב למדינה, ולהיפך, ובלי שום יוצאים מן הכלל!".
פייגלין הביא כראיה לדבריו את דוגמת ראש הממשלה לשעבר אריק שרון: "כך קיבלנו את ההתנתקות, שנועדה להציל את שרון הימני – כי הרי אין מדינה בלעדיו… וכך קיבלנו את ראש ממשלת הרפורמה, משבית את נמל התעופה וההסתדרות, כדי לחסל את הרפורמה – כי הרי אין מדינה בלעדיו".
